Football Pool: consistentie in de top

Week 5 in de SportAmerika Football Pool kende wat onregelmatigheden door COVID-19. Het duel tussen de Bills en Titans was lange tijd twijfelachtig en werd daarom niet voorspeld. Door een besmetting bij Patriots quarterback Cam Newton ging hun ontmoeting met de Broncos niet door; wederom en wedstrijd minder. Verder hadden de Detroit Lions en de Green Bay Packers een bye week waardoor we maar 13 duels voorspelden. Erwin Konings deed dat het best met 11 correct voorspelde uitkomsten. Met 56 voorspelde MNF-punten zat hij het dichtst bij de daadwerkelijke totaalscore van 57. Een eervolle vermelding voor zij die de 57 goed hadden: Erik Mendel, Jesper Post en Jiri Conradi. Vincent Vrijsen gaat wederom alleen aan de leiding.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 5
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 5

RAIDERS VERRASSEN CHIEFS EN FOOTBALL POOL DEELNEMERS

Week 5 kende vier upsets waardoor de meest voorkomende score negen was. De grootste verrassing was natuurlijk de nederlaag van Kansas City in eigen huis tegen de Las Vegas Raiders. Een ontketende Carr zette de Chiefs op een achterstand die zelfs Pat Mahomes niet kon omkeren. Ook de nederlagen van de Tampa Bay Buccaneers (tegen de Chicago Bears) en de San Francisco 49ers (tegen de Miami Dolphins) waren onverwacht. Waar de Bucs nipt sneuvelden, werden de 49ers afgedroogd door Fitzpatrick en zijn mannen. Deze drie duels werden in de top van het klassement consequent fout voorspeld. Waar echter het verschil werd gemaakt, was de verliespartij van de Atlanta Falcons. Velen dachten dat het hen niet wederom zou gebeuren, maar ook de Carolina Panthers waren een maatje te groot. Het kostte Dan Quinn zijn baan.
Voor komende week wordt het lastig om upsets te voorspellen. Er staan namelijk enkele grote krakers op het programma die zo maar elke kant op kunnen vallen. Neem bijvoorbeeld Bills – Chiefs, Browns – Steelers en Packers – Buccaneers. Toch heeft de NFL-redactie haar best gedaan om jullie van enkele upsets te voorzien. Let vooral op die van Chris; hij voorspelde er namelijk twee op rij goed. Lees verder onder de afbeelding.

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 5
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 5

WEEK 6 UPSETS VOLGENS DE REDACTIE

Chris van Dijk: de Browns verslaan de Steelers

De Steelers hadden afgelopen week ondanks een week rust al moeite om Travis Fulgham af te stoppen. Nu moeten ze tegen Jarvis Landry en Odell Beckham Jr. De Browns begonnen het seizoen teleurstellend, maar Stefanski weet steeds beter zijn stempel op de ploeg te drukken. Cleveland is for real en wordt de belangrijkste uitdager van de Ravens.
Vorige week voorspelde Chris de Dolphins over de 49ers correct (43-17)

Luuk Dokter: de Cowboys verslaan de Cardinals

Ik heb hier lang over getwijfeld, maar uiteindelijk denk ik dat de Red Rifle under center iets doet klikken bij de Dallas defense. Toen Dak er nog stond, werden er onthutsend veel yards en touchdowns op het bord gezet. Dat gaf de defense weinig reden tot uitblinken. Echter, nu Andy Dalton het roer overneemt, gaat de aanvallende productie een klapje oplopen. Daardoor realiseert de Cowboys defense plots weer hoe cruciaal een symbiose tussen offense en defense is. Het leidt ertoe dat Dalton zijn eerste duel als starter voor Dallas wint.
Vorige week voorspelde Luuk de Jaguars over de Texans fout (30-14)

Ton de Vries: de Bucs verslaan de Packers

Een interessante match-up tussen één van de beste offensive lines (Packers) en één van de beste defensive lines (Bucs). Tampa Bay gaat Vita Vea nodig missen, maar desondanks staat er nog steeds een afschrikwekkende d-line. Ik maak me voor de Packers vooral zorgen om hun pass defense. Ze laten een 72% completion rate toe en dat is te hoog tegen Tom Brady. De battle tussen Brady en Rodgers gaat beslecht worden in het voordeel van de oudste van de twee.
Vorige week voorspelde Ton de Jets over de Cardinals fout (30-10)

Toon Aerts: de Texans verslaan de Titans

Het was niet fantastisch wat de Texans lieten zien tegen de Jaguars en de Titans bewezen net dat ze een moeilijk te bekampen team zijn met hun zege over de Bills. Toch is het steeds afwachten hoe een team reageert op een short week. Met de COVID-crisis indachtig denk ik dat het nog wel eens zijn impact kan hebben op de Titans. De Texans weten intussen weer wat winnen is en gaan toch de laatste strohalm grijpen om nog een rol van betekenis te spelen in de AFC South.
Vorige week voorspelde Toon de Chargers over de Saints fout (30-27)
 

Week 2 Week 3 Week 4 Week 5 Totaal
Chris 0 0 1 1 2
Luuk 0 0 0 0 0
Ton 0 0 1 0 1
Toon 0 0 0 0 0

 


Lees hier alle artikelen over de Football Pool en klik hier om te lezen hoe je meedoet. Via deze link ga je naar onze CBS pool.

Coverfoto: Heidi Fang/Las Vegas Review Journal

 

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen