NFL 4-on-4: corona en de rest van het seizoen


1. Het coronavirus houdt de NFL al weer een week in zijn greep. Een groot aantal wedstrijden is al verplaatst om er voor te zorgen dat de competitie zo goed mogelijk door kan gaan. Gaan we de eindstreep halen?


Ton de Vries

“In de MLB had ik ook nooit verwacht dat de eindstreep gehaald zou worden. Toch lijkt het te gaan lukken. Het gaat zeker een enorme impact op het seizoen hebben, maar ik verwacht wel dat we de eindstreep halen.”

Toon Aerts

“Ik ben nog steeds optimistisch. Er is eigenlijk nog maar één echte uitbraak geweest; namelijk bij de Titans en die is intussen ook weer voorbij. Zolang we geen simultane uitbraken hebben bij verschillende teams is het steeds wel mogelijk om met de games te schuiven. Wat ik wel denk, is dat het seizoen verlengd moet worden met een week 18 of zelfs 19. Dat betekent dan ook dat de play-offs en de Super Bowl worden uitgesteld, maar dat lijkt me nog wel haalbaar.”

Luuk Dokter

“Ja, we halen de eindstreep. Het verontwaardigt me echter wel dat de NFL niet het benul heeft gehad om extra bye-weeks in te plannen. Het is natuurlijk enigszins arrogant om te denken dat jouw competitie onaantastbaar is. Overigens zet ik ook grote vraagtekens bij de prioriteit die player safety heeft. De Titans zijn een vrij grote brandhaard, maar moesten en zouden tegen de Bills spelen. Er waren de laatste dagen voor het duel natuurlijk geen positieve tests, maar toch is het risicovol. Een extra bye week had meer ruimte gegeven in het schema.”

Chris van Dijk

“Het gaat eigenlijk boven verwachting. We wisten wel dat er besmettingen zouden komen. Dat wedstrijden afgelast worden, verbaast mij ook niet. Alleen de Titans en Patriots hebben echter echt problemen gehad en dat is een meevaller. De NFL heeft er wel wat meer druk op gezet door te dreigen met reglementaire nederlagen, maar ik ga er vanuit dat ze dat ten koste van alles willen voorkomen. Misschien hebben we nog ergens een extra week nodig, maar we gaan het einde halen. Voor iedereen die baalt van de afgelastingen en het verzetten van wedstrijden: enkele wedstrijden zijn altijd beter dan geen wedstrijden.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen