NFL 4-on-4: corona en de rest van het seizoen


3. Het seizoen van Dak Prescott is ten einde na een dramatische blessure. Wat gaat dit betekenen voor zijn toekomst? En hoe gaat het nu verder met de Cowboys?


Ton de Vries

“Daar is natuurlijk al veel over gezegd en geschreven. Ik hoop vooral dat hij terugkomt op het niveau waar hij op zat. De geluiden vanuit Dallas zijn dat ze hem dan graag willen behouden. Ik denk nog een jaar de franchise tag en dan hopelijk een langdurig contract.”

Toon Aerts

“Wellicht krijgt hij nu voor een tweede keer de franchise tag opgeplakt. Hij is te goed om zomaar te laten gaan; akelige blessure of niet. We weten natuurlijk niet of hij ooit nog helemaal de oude wordt, maar dat risico kunnen ze in Dallas niet lopen. Als je Dak nu laat gaan, moet je sowieso helemaal opnieuw beginnen. Terwijl je met een Dak op 80%-90% nog steeds favoriet bent om jaar na jaar de NFC East te winnen. Die divisie ligt ook dit seizoen gewoon nog voor het grijpen voor de Cowboys. Er is daar geen enkel team dat indruk maakt, dus kan men ook met back-up Andy Dalton en de al aanwezige vuurkracht in de offense prima meedoen om de titel.”

Luuk Dokter

“Vooropgesteld: ik ben een groot fan van Dak Prescott. Als mens en als speler. Hij geldt als één van de beste quarterbacks in de league. Daarom denk ik dat het sportief en financieel niet erg veel uitmaakt voor hem. Zijn toekomst bij de Cowboys is natuurlijk ongewis. Ik weet niet hoe groot zijn loyaliteit is, maar die van Dallas richting hem lijkt ietwat twijfelachtig. Dat verdient hij niet; wellicht is verder kijken voor hem dan een goede optie.”

Chris van Dijk

“Laten we hopen dat we Dak volgend seizoen weer op het veld kunnen zien. In de tussentijd kan Jerry Jones wennen aan een ploeg zonder Prescott. Benieuwd of hij blij wordt van wat hij krijgt. Ik verwacht dat hij nu ineens inziet hoe belangrijk Prescott is en dat de quarterback daarom een meerjarig contract gaat tekenen in Dallas.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen