NFL 4-on-4: corona en de rest van het seizoen


2. De Atlanta Falcons hebben schoon schip gemaakt door onder meer Dan Quinn te ontslaan. Wat moeten de Falcons doen om weer mee te gaan om de play-offs?


Ton de Vries

“Oei, best wel veel vrees ik. Het time window om met Matt Ryan de Super Bowl te winnen is wel zo’n beetje gesloten. Wat nodig is? Een paar veterans traden voor picks, een goede HC aanstellen en een nieuwe quarterback draften. Dat laatste kan nog wel eens gaan lukken gezien de huidige stand van zaken bij de Falcons.”

Toon Aerts

“Dat wordt dit seizoen alvast niet meer mogelijk. Ik heb niet de indruk dat er dusdanig veel sleet op Matt Ryan zit dat je al die richting moet uitkijken. Daarmee kom je automatisch bij de defense uit. Die moet volledig omgegooid. Het is ronduit dramatisch wat die unit de afgelopen jaren heeft vertoond. Offensief staat er voldoende om elke tegenstander in verlegenheid te brengen. Het toekomstige general manager/head coach-duo focust zich in 2021 wat mij betreft dus het best op het aantrekken van defensief talent.”

Luuk Dokter

“De rit uitzetten en een hoge pick opstrijken. Dit team gaat weinig meer doen, ongeacht de head coach. Vooral de defense is problematisch en gek genoeg draait Julio Jones helemaal niet lekker. De problemen bij de Falcons zijn fundamenteel en die moeten in het off-season worden aangepakt door een verse HC-GM tandem.”

Chris van Dijk

“De problemen in Atlanta zitten diep. Aanvallend heeft de ploeg nog wel het talent, maar verdedigend is het een puinhoop. Het zegt veel over de staat van de franchise dat ze uitgerekend de verantwoordelijke voor de defense de nieuwe coach hebben gemaakt. Dit seizoen kan als verloren worden beschouwd. Het wordt tijd voor een paar hoge picks en een flinke injectie in de verdediging.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen