MNF: Russell Wilson verliest van Geno Smith en de Seahawks

In de eerste Monday Night Football van het nieuwe seizoen namen de Seattle Seahawks het op tegen de Denver Broncos. Het grote verhaal voor de start van de wedstrijd was natuurlijk de terugkeer van Russell Wilson in Seattle. Uiteindelijk zou niet hij, maar Seahawks quarterback Geno Smith de show stelen.

Russell Wilson werd al voor de wedstrijd onthaald met een hoop boegeroep en tijdens de wedstrijd was dit niet anders. De quarterback, die tien seizoenen voor de Seahawks speelde en met hen Super Bowl XLVIII won, kwam afgelopen zomer na een lange soap naar Denver vanuit Seattle. Wilson wilde graag weg uit Seattle, zeker nadat de Seahawks een aantal jaar geleden een nieuwe QB wilden draften. Het vertrek werd hem dus niet in dank afgenomen door de fans van Seattle. Zijn voormalige back-up Geno Smith, nu de starter in Seattle, werd onthaald met veel gejuich.

SEAHAWKS VERRASSEN IN EERSTE HELFT

Het was voor het eerst in 8 jaar dat Geno Smith in de eerste week van een seizoen mocht starten. Hij beloonde het vertrouwen van Seahawks-coach Pete Carroll met een sterke eerste helft. Bij de eerste drive van de wedstrijd gooide Smith gelijk een TD-pass naar TE Will Dissly. De Broncos beantwoordden de score van Seattle met een field goal. De aanval stokte nadat een play werd afgevlagd na een false start. De Broncos kregen in de eerste helft veel flags tegen. Zowel hun offense als hun defense werd meerdere malen afgevlagd. 

Vervolgens stopte Denver Seattle net voor de goalline. De Seahawks defense liet zich daarna zien, Wilson werd twee keer gesackt. De Seahawks kregen de bal terug na een punt van de Broncos. Wel raakten ze vervolgens receiver Jamal Adams kwijt door een blessure. Seattle eindigde deze drive met een field goal. De score was op dat moment 10-3 in het voordeel van het thuisteam. De reactie van Denver kwam direct in de drive daarna. Russell Wilson gooide de bal naar receiver Jerry Jeudy die een tackle ontweek en de bal binnenliep, een 67-yard touchdown. 

Geno Smith, die zijn eerste incompletion pas gooide met nog 4:15 te spelen in het tweede kwart, zette na de score van Denver weer aan. Hij gooide naar een vrije Colby Parkinson die zijn eerste touchdown in de NFL scoorde. De Broncos eindigden de eerste helft met een field goal waarna de teams naar de kleedkamers gingen met een, verrassende, score van 17-10 in het voordeel van de Seahawks.

EVERYONE GETS A FUMBLE

Flags kenmerkten de eerste drive bij de start van de tweede helft. Twee delay of game penalties voor Denver en een defensive pass interference voor Seattle. Uiteindelijk fumblede Denver running back Melvin Gordon de bal enkele centimeters voor de goalline. Na de fumble kreeg Denver twee plays achter elkaar een penalty tegen, hierdoor kon Seattle de bal goed vooruit brengen. De aanval leek goed te gaan tot D.K. Metcalf de bal fumblede en de Broncos het balbezit weer overnamen. In de drive daarna leek Denver genoegen te moeten nemen met een field goal. In plaats daarvan zorgde defensive pass interference voor een 1st-and-goal. Wederom fumblede Denver de football, weer sprong Seattle cornerback Michael Jackson op de bal en recoverde zijn tweede fumble van de avond.

Aan het begin van het vierde kwart fumblede ook Geno Smith, een medespeler pikte de bal op voor een tegenstander het balbezit kon overnemen. Wel moest Seattle punten. In de drive erna begonnen we eindelijk weer de ‘Chef Russ’ te zien die we kennen, maar door een false start moesten de Broncos genoegen nemen met een field goal. Kicker Brandon McManus zorgde ervoor dat het verschil nog maar 1 punt in het voordeel van Seattle was.

De defensie van Denver stopte vervolgens de aanval van Seattle. De tweede sack van Bradley Chubb zorgde voor een 3-and-out en een punt. Met een methodische drive, waar Denver een aantal third downs converte, snoepten de Broncos bijna vier minuten van de klok af. McManus had met 20 seconden te gaan een kans om Denver de overwinning te bezorgen. Zijn trap vanaf 64 yards ging net mis. Hierdoor won Seattle de wedstrijd met 17-16.


De NFL is na een lange off-season eindelijk weer begonnen! Hier lees je onze recap van TNF. Hier en hier de recaps van de wedstrijden van zondag. Luister je liever naar alle recaps? Klik dan hier voor de recap podcast.

Coverfoto: Steph Chambers/Getty Images

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen