NFL op zondag: Tampa Bay domineert Dallas, Vikings en Giants verrassen

Terwijl de vroege wedstrijden de show stalen zaten de wedstrijden die later begonnen ook vol met highlights. De Giants verrasten door Tennessee verslaan, Minnesota deed dit door te winnen van Green Bay. Ook de Chargers tegen de Raiders was interessant tot het eind. Hoewel de wedstrijden van Kansas City en Tampa Bay niet spectaculair waren, liet het wel zien hoe dominant beide teams kunnen zijn. Lees hier alle recaps van de late duels in NFL op zondag.

DÉJÀ VU VOOR GREEN BAY

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings | 7-23

Deze wedstrijd had veel weg van de dramatische openingswedstrijd die Green Bay vorig jaar speelde. Na bijna vijf minuten opende Minnesota de score. Kirk Cousins gooide een TD-pass naar, hoe kan het ook anders, Justin Jefferson. Later in het eerste kwart leek Green Bay op gelijke hoogte te komen. Aaron Rodgers gooide de bal diep naar rookie Christian Watson die helemaal vrij stond. Watson vergat alleen de bal te vangen. De rest van het eerste kwart haalden de Packers ook niet hun gebruikelijke niveau. Rodgers werd gesackt door oud-Packer Za’Darius Smith en Green Bay werd net voor de goalline gestopt.

Met een field goal later in de eerste helft breidde Minnesota de score uit naar 10-0. Na weer een mislukte drive van Green Bay liet, naast hun offense, ook hun defense het afweten. Justin Jefferson stond helemaal vrij, Kirk Cousins kon hem makkelijk bereiken. Om het fiasco helemaal compleet te maken, gooide Rodgers ook nog zijn eerste interception tegen een NFC North team sinds 29 december 2019.

Ook de tweede helft startte niet goed voor de Packers. Rodgers fumblede, maar de Vikings konden dit slechts omzetten naar een field goal. In het midden van het derde kwart wist Green Bay eindelijk de endzone te vinden met een korte run van AJ Dillon. Echt een vuist kon Green Bay niet maken. De offensive line liet het keer op keer afweten waardoor Rodgers, die al niet de wedstrijd van zijn carrière speelde, weinig tijd had om te gooien. Minnesota zou later nog scoren door een field goal. Green Bay probeerde het daarna nog wel maar het leverde keer op keer niks op. De wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit.

TB12 BLIJFT ONGESLAGEN TEGEN DALLAS

Tampa Bay Buccaneers @ Dallas Cowboys | 19-3

Dallas had niet de start waarop ze gehoopt hadden. De Cowboys verloren al snel center Connor McGovern door een enkelblessure. Desondanks pakten ze wel de voorsprong met een field goal. Tampa Bay gaf echter snel antwoord door zelf te scoren met een field goal. Vervolgens hielden zij de Cowboys-aanval in toom en kregen de Bucs de bal terug om vervolgens een field goal te scoren. Daarna kwam de aanval van Dallas weer niet op gang en moest de bal gepunt worden.

De Bucs begonnen ritme te vinden onder leiding van Tom Brady; Hij vond Julio Jones een aantal keer. Net wanneer Tampa Bay onderweg leek naar de endzone werd Brady gesackt door Micah Parsons. De daaropvolgende field goal werd gemist, maar ook Dallas ging slecht om met hun kansen in de eerste helft. In de drive na de gemiste field goal gooide Dak Prescott een bal recht in de handen van Bucs safety Antoine Winfield Jr. De Bucs zetten hun aanval op bij de 38-yardlijn van Dallas, maar konden dit niet omzetten naar een touchdown. Wederom werd Brady gesackt door Parsons. Deze keer maakte Ryan Succop geen fout en schoot hij de bal tussen de palen.

Dallas benadrukte hun zwakke begin doordat ze weer niet de helft van Tampa Bay bereikten en dus opnieuw moesten punten. Brady kon Julio Jones daarna goed vinden, maar wederom moesten de Bucs genoegen nemen met een field goal.

De tweede helft begon met wat we al veel in de eerste helft hadden gezien: de bal wegpunten. De lichtpuntjes in de wedstrijden waren de sterke defensie van de Bucs en Leonard Fournette. Zijn runs zorgden ervoor dat de bal steeds dichter bij de endzone van Dallas kwam. Met nog 3:23 te spelen in het derde kwart gooide Brady een pass naar Mike Evans die de bal ving in de endzone voor een touchdown.

Uiteindelijk bleek Dallas zijn eigen grootste vijand. Meerdere penalty’s voor de offensive line, waaronder vier voor offensive tackle Terence Steele, zorgden ervoor dat de Cowboys offense niet meer kon scoren. Brady gooide in het vierde kwart een pass recht naar Cowboys safety Donovan Wilson die de bal gemakkelijk ving, maar ook hier konden de Cowboys geen punten uit halen. De grootste zorg voor Dallas zal toch de blessure Dak Prescott zijn. De QB raakte tijdens het gooien van de bal tot twee keer toe de handen van een verdediger. Hij verliet de wedstrijd met nog 5:40 te spelen in het vierde kwart en kwam niet meer terug. In de loop van de nacht werd bekend dat Prescott geopereerd zal worden aan zijn rechterhand, de hand waarmee hij gooit. Eigenaar van de Cowboys, Jerry Jones, liet weten dat zijn QB er voor een aantal weken uitligt.

OVERIGE GAMES

Kansas City Chiefs @ Arizona Cardinals | 44-21: De NFL is altijd in beweging, maar sommige dingen veranderen nooit. De score bij Chiefs – Cardinals werd dan ook geopend door een touchdown pass van Patrick Mahomes naar Travis Kelce. Overigens raakte Chiefs kicker Harrison Butker geblesseerd bij de kickoff na deze score. Safety Justin Reid nam het voor een aantal extra punten over van Butker. Richting het einde van het eerste kwart gooide Mahomes zijn bekende shovel pass naar Clyde Edwards-Helaire. Aan het begin van het tweede kwart deed Arizona wat terug met een touchdown run van James Conner. Beide teams hadden een fumble, eerst Arizona en toen Kansas City. Beide teams scoorden niet na de turnovers. De eerste helft zou eindigen met een field goal van Butker.

In de tweede helft zou Kansas City meer afstand creëren tussen zichzelf en Arizona. Ze domineerden het spel en Mahomes liet met vijf touchdowns weer zien hoe goed hij is. Toen de Cardinals eindelijk weer scoorden, was het verschil te groot om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Door de grote voorsprong kregen sommige spelers van Kansas City de kans die normaal niet zouden spelen. Zo mocht rookie Isiah Pacheco spelen en scoorde hij zijn eerste touchdown.

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Chargers | 19-24: Het was de rematch van de beslissende wedstrijd in week 18 van vorig seizoen. Het duurde even voor het deze keer loskwam, de Chargers scoorden pas hun eerste field goal aan het einde van het eerste kwart. Ze zouden in de eerste helft nog twee keer scoren. Justin Herbert gooide twee touchdown passes in de eerste helft, Las Vegas scoorde voor de rust alleen een field goal.

Las Vegas begon de tweede helft goed: Een snelle touchdown pass van Derek Carr bracht de score naar 10-17. De offense van LA was verzwakt in de tweede helft, want Keenan Allen viel geblesseerd uit door een hamstringblessure. Toch konden de Chargers de score van de Raiders beantwoorden. Een pass van Herbert werd in de endzone gevangen door tight end Gerald Everett. Las Vegas probeerde terug te komen, maar schoot zichzelf vooral in de voet. Hoewel ze het uiteindelijk een spannende wedstrijd maakten — Carr gooide een touchdown en de 2-point try was ook succesvol — gooide Carr ook twee interceptions. Hierdoor wonnen de Chargers hun eerste wedstrijd van dit seizoen.

New York Giants @ Tennessee Titans | 21-20: De eerste helft van deze wedstrijd begon zoals velen verwachtten. Al snel kwamen de Titans op een 7-0 voorsprong door een TD catch van Dontrell Hilliard. In het tweede kwart werd deze score uitgebreid naar 10-0. Later werd Daniel Jones met een sack de bal ontnomen, maar de Titans konden dit slechts omzetten naar een field goal. Aan het einde van de eerste helft leek New York eindelijk een goeie drive weg te zetten. Uiteindelijk kreeg een offensive linemen een penalty voor holding en waren ze te ver om een field goal te trappen. Hierdoor eindigde New York de eerste helft zonder punten.

De tweede helft startte vrijwel direct met een fumble voor Derrick Henry. Het was sowieso geen goeie pot voor hem. Hij rende met 21 carries slechts 82 yards bij elkaar. Bij New York kwam de running game wel van de grond. De Giants vonden de endzone na een goeie run van Saquon Barkley. De teams scoorden over en weer. De Giants leken gelijk te maken, maar Jones gooide een interception in de endzone van Tennessee. Dit leverde een flinke discussie op tussen hem en coach Brian Daboll. De Giants hielden daarna de Titans wederom in bedwang en New York kreeg de bal terug nadat Tennessee een punt niet goed wist te verwerken.

Met nog minder dan twee minuten te gaan, scoorde New York na een TD pass van Jones naar Chris Myarick. De 2-point try werd gemaakt, hierdoor leidde New York met 1 punt. De Titans kwamen in de drive erna goed weg door meerdere holding penalty’s van New York. Uiteindelijk miste Randy Bullock de field goal die zijn team de winst had bezorgd. Door de misser van Bullock winnen de Giants voor het eerst in zes jaar hun openingswedstrijd.

Lees hier de recaps van de vroege games op zondag.

Coverfoto: Mark Zaleski/Associated Press