NFL op zondag: Chaos regeert bij verrassende zeges Bears en Steelers

Gemiste kicks, turnovers, verrassende comebacks en een tie. De vroege games van zondag hadden alles wat de NFL een geweldige show maakt. Zo waren de Bears in de eerste helft volstrekt kansloos tegen de 49ers, om het duel in de tweede helft volledig om te draaien. En ook de Panthers, Colts en Saints wisten grote achterstanden goed te maken. Wel met wisselend resultaat uiteindelijk.

BEARS VERRASSEN 49ERS TIJDENS WATERBALLET

San Francisco 49ers @ Chicago Bears | 10-19

In een zeer regenachtig Chicago speelden tweedejaars quarterbacks Justin Fields en Trey Lance tegen elkaar. Vanwege het weer leek de rushing game heel belangrijk te worden. De 49ers kregen hier een fikse tegenvaller te verduren doordat running back Elijah Mitchell uitviel. San Francisco kwam wel op voorsprong doordat Deebo Samuel een rushing touchdown scoorde. In het derde kwart liep de voorsprong via een field goal van Robbie Gould vervolgens op naar 10-0.

Vervolgens stortten de 49ers langzaam maar zeker in op het kletsnatte veld. Vrij snel na de field goal van Gould kwamen de Bears weer helemaal terug in de wedstrijd via een touchdown van Dante Pettis. In het vierde kwart gooide Fields zijn tweede touchdown pass naar Equanimeous St Brown. De 49ers kwamen deze achterstand niet meer te boven. Na een interceptie van Eddie Jackson konden de Bears opnieuw aanvallen en liep de voorsprong op naar 10-19 via een rushing toucdown van Khalil Herbert. De score bleef hierbij omdat het extra punt werd gemist door de Bears.

STEELERS WINNEN KNOTSGEK DUEL IN OT

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals | 23-20 (OT)

Joe Burrow gooide vier intercepties en verloor ook nog een fumble. Ondanks deze turnovers hadden de Bengals alle kansen om het duel met de Pittsburgh Steelers alsnog naar zich toe te trekken. Maar ook kicker Evan McPherson, vorig jaar de grote held in de play-offs, liet meerdere kansen liggen om het duel te beslissen. De Steelers profiteerden optimaal door in de slotseconde van de verlenging de winnende kick wel te maken.

De Bengals leken het duel aan het einde van de reguliere speeltijd ondanks alle turnovers naar zich toe te trekken. Burrow vond Ja’Marr Chase in de endzone voor de gelijkmaker en McPherson mocht zo bij het verstrijken van de speeltijd de winnende FG binnenschieten. Zijn poging werd geblokt, waardoor de teams gingen verlengen. Hierin miste McPherson opnieuw een winnende trap, dit keer een fieldgoal. De Steelers leken direct te profiteren en Chris Boswell mocht zelf aanleggen voor een fieldgoal. Hij schoot de bal vol op de paal, waardoor de Bengals opnieuw een kans kregen. Een fumble van Burrow maakte een einde aan de drive, waarna in de allerlaatste seconde Boswell niet faalde bij zijn tweede kans het duel te winnen.

COLTS EN TEXANS GOED VOOR EERSTE TIE VAN SEIZOEN

Indianapolis Colts @ Houston Texans | 20-20 (OT)

De Indianapolis Colts leken op weg naar een dramatische start van het nieuwe start. De ploeg kwam met de nieuwe quarterback Matt Ryan nog wel op een 3-0 voorsprong, maar daarna domineerden de Texans het duel. Davis Mills gooide twee touchdowns naar O.J. Howard en twee fieldgoals brachten de stand op 20-3.

In het vierde kwart kwamen de Colts eindelijk tot leven, onder aanvoering van Jonathan Taylor. Met minder dan twee minuten op de klok kwamen de bezoekers zo op gelijke hoogte en wisten ze een verlenging af te dwingen. Beide ploegen kregen hierin tot twee keer toe de bal, maar slaagden er beide niet in om te scoren. Hierdoor begonnen de twee divisierivalen met een tie aan het nieuwe seizoen.

SAINTS MAKEN COMEBACK TEGEN FALCONS

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons | 27-26

De Falcons leken op weg naar een makkelijke overwinning in eigen huis tegen de Saints. Na het eerste kwart stond de ploeg uit Atlanta nog op achterstand na een field goal van Younghoe Koo en een rushing touchdown van Taysom Hill: 7-3. In het tweede kwart draaiden de Falcons de wedstrijd om dankzij twee field goals van Koo en een rushing touchdown van Codarrelle Patterson. In het derde kwart kickten de Saints vervolgens een field goal en rushte Marcus Mariota in zijn eerste wedstrijd voor de Falcons voor een touchdown.

Aan het begin van het vierde kwart kickte Koo zijn vierde field goal van de wedstrijd. Met een voorsprong van 10-26 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Falcons. Hierna stond Michael Thomas op. In zijn eerste wedstrijd in meer dan een jaar ving de wide receiver twee touchdowns. Bij de eerste touchdown hadden de Saints een succesvolle two-point conversion, iets wat bij de tweede touchdown van Thomas niet lukte. De ommekeer was compleet toen de Saints via een field goal van Wil Lutz in de laatste 20 seconden op voorsprong kwamen: 27-26. Bij deze score bleef het.

OVERIGE GAMES

Cleveland Browns @ Carolina Panthers | 26-24: Rookie Cade York heeft zijn pick in de vierde ronde van de afgelopen draft vast goed gemaakt. Met zijn trap in de slotseconden voorkwam hij dat Baker Mayfield zijn gedroomde revanche zou hebben op zijn voormalig werkgever. Met onder meer een 75-yard pass op Robbie Anderson kwamen de Panthers zelfs op voorsprong tegen de Browns na bijna het hele duel achter te hebben gestaan. De Browns kregen echter nog een keer de bal en York schoot zonder problemen zijn vierde fieldgoal binnen voor een overwinning voor Cleveland.

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions | 38-35: A.J. Brown had niet lang nodig om te laten zien dat hij een toegevoegde waarde is voor de Eagles. De receiver was goed voor 155 yards, een evenaring van zijn record in Tennessee. Het enige wat ontbrak was een touchdown. Die gingen allemaal naar de runningbacks, die er alle drie een mochten scoren. Jalen Hurts voegde er zelf ook nog een aan toe. Het gaf de Eagles een ruime voorsprong, maar de Lions gaven niet op. Uiteindelijk was de tijd te kort en wisten de Eagles de klok vakkundig vol te lopen.

New England Patriots @ Miami Dolphins | 7-20: De overwinning van de Dolphins kwam geen moment in gevaar op eigen veld tegen de Patriots. De verdediging van de Dolphins was dominant over de aanval, wat leidde tot onder meer een interceptie van Jevon Holland. De voorsprong bij rust was 0-17 dankzij onder andere touchdowns van Jaylen Waddle en linebacker Melvin Ingram. Tyreek Hill was de leading receiver in zijn eerste wedstrijd, maar voegde daar geen touchdown aan toe.

Baltimore Ravens @ New York Jets | 24-9: Voormalig Ravens quarterback Joe Flacco kon het zijn oude team geen moment moeilijk maken. Via onder meer twee touchdowns van Devin Duvernay stonden de Ravens halverwege het derde kwart op een comfortabele 17-3 voorsprong. Hoogtepunt was echter de 55 yard touchdown pass van Lamar Jackson op tweedejaars receiver Rashod Bateman. In het vierde kwart gebeurde er behalve een touchdown van Tyler Conklin niks meer.

Jacksonville Jaguars @ Washington Commanders | 22-28: De Jags en de Commanders maakten er een spannende wedstrijd van. Halverwege het vierde kwart stond Jacksonville nog voor met 22-14 dankzij twee touchdowns van James Robinson en drie field goals van Riley Patterson. De Commanders draaiden de wedstrijd echter helemaal om. Uitblinkers bij de Commanders waren Carson Wentz (313 yards, 4 touchdowns) en rookie receiver Jahan Dotson (2 touchdowns).