TNF: Bills met speels gemak langs Rams

De seizoensopener van donderdagnacht was direct een groot affiche. De regerend Super Bowl-kampioen, Los Angeles Rams, nam het in eigen huis op tegen de grote favoriet voor dit seizoen, Buffalo Bills. LA bleef achter met een kater en Buffalo maakte de favorietenrol meer dan waar. De bezoekers schoten uit de startblokken en kwamen ondanks vier turnovers nooit echt in gevaar: 31-10.

BUFFALO BEGINT VOORTVAREND

De Rams wonnen de toss en besloten, naar goed gebruik, de Bills met het balbezit te laten starten. Dat hoeft Josh Allen niet twee keer gezegd te worden. Hij leidde zijn offense met chirurgische precisie richting de endzone van de Rams. Daar vond hij wide receiver Gabriel Davis met een prachtige pass van 26 yards. Los Angeles mocht vervolgens hun eerste aanvallende drive beginnen, maar kwam door de ijzersterke Buffalo D niet ver. Het aantrekken van Von Miller brengt deze defense naar een nog hoger niveau dan vorig seizoen.

Richting het eind van het eerste kwart waren Allen en zijn manschappen wederom goed op weg naar de Rams endzone. Een pass rond de 20-yard line op Isaiah McKenzie werd echter niet geklemd door de receiver. Het werd de eerste interceptie van de wedstrijd.

Los Angeles nam het balbezit over, maar moest direct weer inleveren aan het begin van het tweede kwart. Rookie running back James Cook betrad het veld voor de Bills en had niet slechter kunnen beginnen. Het broertje van Dalvin Cook verloor de bal bij zijn eerste balbezit en de Rams namen weer over. De Bills defense toonde echter haar excellentie en onder grote druk gooide Matthew Stafford zijn eerste interceptie van het duel. Na wederom een sterke drive leidde de eerste gemiste pass van Allen tot een field goal poging: 10-0 Bills.

RAMS VOOR RUST OP GELIJKE HOOGTE

In het tweede kwart kwamen de Rams terug. De kick-off van kicker Tyler Bass ging out of bounds en leverde LA een goede startpositie op. Stafford vond Kupp en Darrell Henderson zette een paar goede runs neer. Cam Akers speelde geen rol in dit duel. Met ruim drie minuten op de klok haalden Stafford en Kupp de hatelijke 0 van het scorebord. Cooper Kupp wist aan de rand van de endzone maar liefst drie keer binnen de lijnen te stappen. Het werd het hoogtepunt van de avond voor LA. In de daaropvolgende drive liet Jamison Crowder zich op het laatste moment verschalken door Troy Hill, waarmee Allen zijn tweede interceptie gooide. Het leidde tot een field goal voor de Rams: 10-10 bij rust.

BILLS DEFENSE NIET ONDER DE INDRUK

In de tweede helft ontvingen de Rams de bal, maar de Bills defense was wederom onfeilbaar. Stafford werd voor de vierde keer gesackt en de Buffalo drive begon bij de 42-yard line. Op 3rd&7 converteerde Josh Allen met een stevige stiff-arm. De drive bleef in leven en McKenzie scoorde niet veel later zijn eerste touchdown van het seizoen. Het kostte Allen deze wedstrijd rond de twee seconden om van de bal af te komen, waardoor de Rams defense hem nooit echt kon bedreigen.

LA bleef zonder score in het derde kwart, want Buffalo scoorde na een lang durende 89-yard drive hun derde touchdown. Dit keer was het Josh Allen die zelf het heft in handen nam. Immers, al zijn targets waren perfect afgeschermd door de Rams defense. Allen rende richting de endzone en verschalkte Bobby Wagner één-op-één. In het vierde kwart mocht Stafford een poging doen om zijn tweede touchdown in de statistieken te krijgen. Jordan Poyer zorgde er echter voor dat Stafford voor de tweede keer onderschept werd. Niet veel later scoorde Stefon Diggs. Hij was het hele duel een paar maten te groot voor Jalen Ramsey en werd door Allen bereikt met een pass van 53 yards.

BUFFALO MAAKT VERWACHTINGEN WAAR

Met nog tien minuten op de klok mochten de Rams nog wat doen om de pijn te verzachten. De Buffalo defense hield het hoge niveau echter vast en LA kwam er niet meer aan te pas. Stafford werd nog een keer onderschept, ditmaal door Boogie Basham, en Zack Moss verloor niet veel later ook de bal. Het bracht het totaal op zeven turnovers. LA probeerde het nog wel, maar een paar minuten later kon Allen knielen voor het eind van de wedstrijd.

Met een 31-10 overwinning op de regerend Super Bowl-kampioen maken de Bills de hype waar. Josh Allen strooide met passes naar zijn vele targets en de defense had geen kind aan de Rams. Voor Sean McVay was het de eerste nederlaag als head coach in week 1. Hij zal vast wat zorgen hebben over de O-line en het gebrek aan wapens. Immers, Stafford had te weinig tijd en zocht alleen maar naar Cooper Kupp. Allen Robinson kwam niet in het stuk voor. Het voordeel is dat LA niet wekelijks een powerhouse als de Bills tegenkomt. Er is dus geen reden om deze Rams af te schrijven.


Lees hier de Power Rankings, hier alle previews voor deze week en meld je hier aan voor de Football Pool!

Coverfoto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen