NFL 5-on-5: De Championship Games Preview

Arizona Cardinals v Seattle Seahawks
Carolina en Arizona worden gezien als de twee beste teams in de NFL van het afgelopen seizoen. Is dit terecht en wie gaat deze mini-Super Bowl winnen?
WB: Carolina en Arizona waren, mede door de blessureperikelen bij de Broncos en de Patriots, de beste teams van het reguliere seizoen, maar niet van de play-offs. De Cardinals hadden zo maar uitgeschakeld kunnen worden door de Packers en de Panthers zakten wel heel ver weg in de laatste fase van de wedstijd tegen de Seahawks. Ik verwacht dat Carson Palmer nu de druk kwijt is van het feit dat hij nog nooit een play-off wedstrijd had gewonnen en tegen Carolina wel een goede prestatie gaat leveren. Arizona gaat dus door naar de Super Bowl.
MvD: Carolina gaat dit winnen.
CvD: Ik denk dat de Panthers het beste team in de NFL zijn op dit moment, voor Arizona. Ik had deze teams lange tijd omgedraaid, maar het spel van Arizona in week 16 en tegen de Packers geeft het idee dat de ploeg moeite heeft met de druk. Carolina heeft daar weinig problemen mee. Seattle werd gezien als goede kanshebber om te winnen afgelopen weekend, maar het spel van Carolina was indrukwekkend. Ik denk trouwens niet dat de winnaar van deze wedstrijd automatisch ook de Super Bowl wint. Deze wedstrijd brengt nog meer druk met zich mee en als de Patriots de AFC winnen hebben zij met hun ervaring een groot voordeel in dit duel.
JH: Ik denk het wel. Carolina had een ongelofelijk seizoen. Je komt niet voor niets op 15-1 uit. Arizona liet zien over een belachelijk arsenaal aan zowel verdedigende als aanvallende wapens te beschikken. David Johnson bijvoorbeeld, Arizona’s derde runningback aan het begin van het seizoen, was de NFL’s leading rusher in december. Ik zet mijn geld toch in op de Panthers. Waar Newton tegen de Seahawks liet zien waarom hij (waarschijnlijk) gekozen gaat worden tot MVP van het seizoen had Palmer wederom last van play-off zenuwen. Hoewel hij uiteindelijk toch de eerste play-off zege in zijn carrière wist te boeken was dat vooral dankzij Good Old Larry Fitzgerald. Wie er ook wint, het wordt sowieso een spektakelstuk!
TK: Matiger dan afgelopen weekend kan het bijna niet voor Carson Palmer, en de zenuwen zullen nu misschien wat weg zijn. In dat geval verwacht ik nog een hoop van de Cardinals. Dus ik ga voor Arizona, hoe goed Newton en co ook zijn.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. De overtime rules mogen wat mij betreft ook zo blijven. Dan moet je maar winnen in reguliere tijd.
    De eerste helft van de Panthers was zeer overtuigend. De eerste keer dat de Carolina Defense Lynch wist te stoppen was machtig. Lynch werd als een ongehoorzame jongen naar de eigen endzone gestuurd.
    De Patriots gaan winnen. Brady zal weer het verschil maken. Alleen de Broncos horen natuurlijk niet voor niets bij de laatste 4.
    Finale wordt Patriots – Panthers denk ik. Dat wordt twee weken wachten. Hopelijk komt er weer een nieuwe ‘gate’onzinverhaal. Gaat de tijd sneller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen