NFL 5-on-5: De Championship Games Preview

new-england-patriots-quarterback-tom-brady
De vier beste ploegen van het reguliere seizoen hebben zich ook geplaatst voor de Championship Games. Welke van de vier ploegen heeft de beste indruk gemaakt afgelopen weekend?
Wouter Boerkamp (WB): Zonder twijfel de Patriots. Ik heb genoten van het sterke spel van de Chiefs en het verschil op het scorebord was uiteindelijk maar zeven punten. Toch krijg je geen seconde het idee dat de Chiefs die wedstrijd gaan winnen. New England maakt van de vier overgebleven ploegen veruit de meest stabiele indruk. Zeker na de terugkeer van Edelman.
Merlijn van Dierendonck (MvD): De New England Patriots maakten de meeste indruk, maar dat komt vooral door de zakelijkheid waarmee werd gewonnen van de Kansas City Chiefs. Koel en zonder te veel poespas, zoals past binnen de strategie van Bill Billichick.
Chris van Dijk (CvD): De Carolina Panthers, ondanks de tweede helft. De Seahawks werden dertig minuten lang van het veld geblazen. Het is logisch dat dit niveau niet een hele wedstrijd vol te houden is, maar als de ploeg in de komende twee wedstrijden zo’n helft kan produceren worden ze kampioen.
Jules Huijnen (JH): Hoewel de Patriots een degelijke overwinning wisten te boeken en langzaam maar zeker weer helemaal fit zijn heb ik het idee dat dat voor een groot deel aan de aanval van de Chiefs lag, met een halve Maclin en de clockmanagement van Andy Reid toch wat pover. Arizona won ondanks Palmer, bij wie de play-offs toch iets met hem doen. De Broncos wonnen ondanks Manning, die wel erg ver verwijderd is van de Manning van 2 jaar geleden. Dat zorgt wat mij betreft niet voor heel veel vertrouwen in beide ploegen. Wat mij betreft zagen de Panthers er het beste uit. Die eerste helft tegen de Seahawks was bijzonder indrukwekkend. Als die zich een hele wedstrijd concentreren, wat zeker nodig zal zijn tegen de Arizona Cardinals, heb ik geen idee hoe zowel hun aanval als verdediging te stoppen is.
Toine Kremer (TK): New England over de gehele wedstrijd en uiteraard Carolina in de eerste helft tegen Seattle. Beide teams hadden een vreselijk sterke tegenstander en wisten daar een puike prestatie tegen te leveren. Zoals Carolina Seattle afdroogde in de eerste helft was wonderlijk en vreselijk knap. New England is sterk als altijd en lijkt zonder zenuwen de play-offs te hebben betreden.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. De overtime rules mogen wat mij betreft ook zo blijven. Dan moet je maar winnen in reguliere tijd.
    De eerste helft van de Panthers was zeer overtuigend. De eerste keer dat de Carolina Defense Lynch wist te stoppen was machtig. Lynch werd als een ongehoorzame jongen naar de eigen endzone gestuurd.
    De Patriots gaan winnen. Brady zal weer het verschil maken. Alleen de Broncos horen natuurlijk niet voor niets bij de laatste 4.
    Finale wordt Patriots – Panthers denk ik. Dat wordt twee weken wachten. Hopelijk komt er weer een nieuwe ‘gate’onzinverhaal. Gaat de tijd sneller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen