NFL 5-on-5: De Championship Games Preview

New England Patriots v Philadelphia Eagles
De teams die uitgeschakeld zijn, zijn al weer bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen. Alle ploegen hebben zo hun nieuwe hoofdcoach gevonden. Wat zijn volgens jou de beste en slechtste beslissingen geweest op dit gebied?
WB: Of het een slechte beslissing is moet nog blijken, maar ik verbaas me er wel over dat Chip Kelly een nieuwe kans krijgt bij de Niners. Hij heeft bij de Eagles toch een behoorlijke puinhoop achter gelaten. Zijn komst zou best voor een schokeffect kunnen zorgen maar of de franchise er op de lange termijn beter van wordt betwijfel ik. De beste beslissing is het aanblijven van Jim Caldwell bij de Lions. Ik denk dat hij daar, ondanks alle kritiek, in de tweede helft van het seizoen (6-2 record) een stevige basis heeft gelegd voor volgend seizoen.
MvD: De Titans hebben met Mularkey gekozen voor vastigheid, zeker ook met het oog op de ontwikkeling van Marcus Mariota. Prima beslissing. Datzelfde geldt voor de beslissing van de Bucs.
CvD: De slechtste beslissing is die van de Titans om van Mularkey bij de Titans. De Titans hebben met Mariota weinig laten zien wat hoopvol stemt voor de komende jaren met deze coaching staff. Ook onder Mularkey ging het niet beter. Een coach van buiten had voor de hand gelegen, zeker omdat de baan voor coaches interessant is door de aanwezigheid van een franchise quarterback. De beste keuze hebben de Browns denk ik gemaakt. Hue Jackson is een duidelijke upgrade over Mike Pettine. Alleen hebben de Browns nog geen quarterback, dus het is moeilijk in te schatten wat Cleveland met Jackson kan bereiken.
JH: Ik weet niet of het de beste is, maar in ieder geval de leukste om te volgen; de 49ers en Chip Kelly part 2. Zeer benieuwd naar of hij Kaepernick weer op een NFL-waardige quarterback kan laten lijken. Op papier zou hij perfect zijn voor de speelstijl van Kelly. Zolang ze de rosterbeslissingen maar uit zijn handen houden… De slechtste, met afstand, is de permanente aanstelling van Mike Mularkey bij de Tennessee Titans. De laatste negen wedstrijden van het afgelopen seizoen, onder zijn leiding als interim coach, lieten de Titans volledig ongeïnspireerd football zien. Ik vrees voor de ontwikkeling van Mariota. Arme fans.
TK: Chip Kelly aannemen is de slechtste keuze mijnsinziens. Die man heeft de Eagles in 1 jaar met de grond gelijk gemaakt. Goede keuze lijkt, als de geruchten kloppen, de opvolger van Kelly te zijn: Doug Pederson. Meer omdat de Giants en de Bucs het intern opgelost hebben terwijl het daar bij beide teams nou niet bepaald vanzelf ging het afgelopen jaar.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. De overtime rules mogen wat mij betreft ook zo blijven. Dan moet je maar winnen in reguliere tijd.
    De eerste helft van de Panthers was zeer overtuigend. De eerste keer dat de Carolina Defense Lynch wist te stoppen was machtig. Lynch werd als een ongehoorzame jongen naar de eigen endzone gestuurd.
    De Patriots gaan winnen. Brady zal weer het verschil maken. Alleen de Broncos horen natuurlijk niet voor niets bij de laatste 4.
    Finale wordt Patriots – Panthers denk ik. Dat wordt twee weken wachten. Hopelijk komt er weer een nieuwe ‘gate’onzinverhaal. Gaat de tijd sneller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen