Florida Atlantic blijft verrassen, UCONN ook door

#4 UCONN heeft met overtuiging de Final Four van March Madness 2023 gehaald, terwijl verrassing Florida Atlantic als #9 seed zich ook op mag maken voor het derde en laatste weekend van het toernooi.

#9 FLORIDA ATLANTIC – #3 KANSAS STATE: 79-76

#9 Florida Atlantic, samen met #15 Princeton de verrassing van het toernooi, gaat voor het eerst in de historie van de universiteiten richting de Final Four van March Madness. Dit ging ten koste van #3 Kansas State, met Nederlander David N’Guessan. Florida Atlantic sloeg vooral toe tijdens de eerste helft, die met een 42-38 voorsprong afgesloten werd. Kansas State deed alles wat het kon om in de tweede helft het gat te dichten en kreeg dit af en toe ook voor elkaar (zelfs even zeven punten voorsprong), maar uiteindelijk bleek het net niet genoeg te zijn om overtime af te dwingen of het duel te winnen. De laatste poging van Kansas State voor overtime werd een turnover.

Bij Florida Atlantic blonk Alijah Martin met 17 punten uit, terwijl ook Bryan Greenlee (16 punten) en Vladislav Goldin (14 punten en 13 rebounds) goed speelden. Bij Kansas State blonk wederom Markquis Nowell uit met 30 punten, 12 assists en 5 steals. N’Guessan speelde geen grote rol en kwam uit op 2 punten en een steal. Florida Atlantic gaat het in de volgende ronde opnemen tegen Creighton of San Diego State.

#4 UCONN – #3 GONZAGA: 82-54

Het andere duel dat gespeeld werd in de nacht van zaterdag op zondag was een stuk minder spannend. #4 UCONN liet niks heel van #3 Gonzaga. Beide teams hadden voorafgaand aan het duel de beste offense van college basketbal in huis, en in de eerste helft bleken ze elkaar ook niet veel te ontlopen. Met een 39-32 voorsprong ging UCONN de rust in. In de tweede helft ging het compleet mis voor Gonzaga. UCONN won de tweede helft met 43-22 en zou met overmacht de Bulldogs uitschakelen.

Bij UCONN was Jordan Hawkins met 20 punten en 6 rebounds de uitblinker, terwijl ook Alex Karaban (12 punten) en Adama Sanogo (10 punten en 10 rebounds) een goede wedstrijd speelden. Bij Gonzaga speelde Drew Timme (12 punten en 10 rebounds) als enige echt een aardige wedstrijd, maar het was bij lange na niet voldoende. UCONN mag nu afwachten of het tegen Miami of Texas moet in de Final Four.

Foto: Al Bello/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen