San Diego State en Miami naar Final Four

Zondagavond en nacht kregen San Diego State en Miami het voor elkaar om zich als derde en vierde team te plaatsen voor de Final Four van March Madness 2023. Zo zijn alle teams bekend die nog mee gaan doen aan het derde weekend van het toernooi.

#6 CREIGHTON – #5 SAN DIEGO STATE: 56-57

Creighton begon goed en veroverde al snel een voorsprong van bijna tien punten, maar richting het einde van de eerste helft gaven ze deze voorsprong weg. Met een 33-28 voorsprong ging Creighton echter nog wel de rust in. Tijdens de tweede helft bleef die voorsprong lange tijd aanwezig. Aan het begin van de slotfase van het duel stond Creighton namelijk nog steeds met vier punten voor. In deze slotfase ging het echter mis. Eerst verdween de voorsprong van Creighton, en daarna kwam San Diego State zelfs op voorsprong. Dankzij een late basket werd het 56-56, waarna San Diego State uiteindelijk dankzij een free throw won en naar de Final Four gaat.

Bij San Diego State was het Lamont Butler die met 18 punten de topscorer was, terwijl bij Creighton Ryan Kalkbrenner met 17 punten en 6 rebounds de uitblinker was. In de volgende ronde gaat San Diego State het opnemen tegen Miami.

#5 MIAMI – #2 TEXAS: 88-81

De Hurricanes, net zoals vorig jaar bezig met een fantastische March Madness run, hebben dit keer wel de Final Four weten te halen. Daarvoor moest het Texas verslaan, dat tot deze wedstrijd indruk had gemaakt. Dat deed het in de eerste helft tegen Miami ook, want met rust stond het 37-45. De Longhorns hadden het duel onder controle, maar gaven deze controle in de tweede helft weg. Miami won de tweede helft met 51-36 en was niet te stoppen aanvallend gezien. Het zou ze uiteindelijk de zege en een plekje bij de laatste vier opleveren.

Bij Miami was Jordan Miller met 27 punten de topscorer, terwijl er nog vier andere spelers waren die meer dan tien punten scoorden. Bij Texas waren Macrus Carr (17 punten) en Timmy Allen (16 punten) de uitblinkers.