NHL Draftwatch: Mock Draft 2016 1.1

Carter Hart
25. Anaheim Ducks: Rasmus Asplund (C, Farjestadt BK)
De run op Europeanen van de Ducks zet zich in deze draft voort. De Ducks kiezen hier voor Rasmus Asplund, een aanvaller van gemiddeld formaat die zowel offensief als defensief goed speelt. Als hij eenmaal op snelheid is, is hij niet meer te houden. Ter daar zijn goede visie, zijn schot en zijn puck handling op, en je hebt een speler met de potentie om een complete speler te worden.
26. Winnipeg Jets (van CHI): Markus Niemeläinen (D, Saginaw Spirit)
De Jets zullen met deze selectie, net als de Coyotes, verder bouwen aan de toekomst van de verdediging. Niemeläinen is een rasechte ‘stay-at-home’-verdediger gebleken voor de Spirit en kan goed overweg met de puck voor een speler van zijn lengte. Hij is de defensieve verdediger die Jets al zolang missen.
27. Toronto Maple Leafs (van PIT): Libor Hájek (D, Saskatoon Blades)
Kijk niet verbaasd op als Toronto besluit om hier voor een lagere keuze te ruilen om zo meer picks aan te trekken. De Leafs kunnen wat extra hulp gebruiken voor de verdediging en zullen daarom kiezen voor een solide verdediger in Libor Hájek, die zowel offensief als defensief goed is. Sterke verdediger, maar zal nog wat tijd nodig hebben om aan het Noord-Amerikaanse ijsformaat te aan te passen.
28. St. Louis Blues: Vitali Abramov (RW, Gatineau Olympiques)
De Blues kunnen wel wat extra offensieve fire-power gebruiken en zullen dit vinden in Vitali Abramov. De Rus is een geweldige schaatser en produceert aan de lopende band in de QMJHL. Ook zijn visie is al van een hoogstaand niveau, maar hij zal nog wat tijd nodig hebben om sterk genoeg te worden voor het grote werk in de NHL. Gezien het talent in de line-up van de Blues, zal Abramov deze tijd ook krijgen.
29. Dallas Stars*: Carter Hart (G, Everett Silvertips, foto)
Krijgen we dan toch een keeper te zien in ronde 1. Jack Campbell (elfde keuze in 2010) is een misser gebleken en daardoor hebben de Stars een dringende behoefte aan talent tussen de palen. Hart biedt dit. Hij is zonder enige twijfel de beste doelman in deze draft. Hij is geen reus, maar hij is flexibel en met name zijn glove is van hoge klasse. Ditzelfde geldt voor zijn reflexen en zijn pads.
*= Mocht Dallas de Western Conference Finals bereiken, terwijl Kris Russell minstens 50% van alle wedstrijden heeft gespeeld, dan gaat deze selectie naar de Flames in plaats van de tweede ronde selectie.

30. Washington Capitals: Nathan Bastian (RW, Mississauga Steelheads)
De Capitals hebben geen specifieke benodigdheden en zullen daarom gaan voor de speler die het beste in hun stijl past. In dit geval is dit Nathan Bastian. Bastian wordt door sommigen onderschat, omdat hij veelal samenspeelt met toptalenten Alexander Nylander en Michael McLeod. Het vergt echter talent om mee te kunnen met de zojuist genoemde jongens, en Bastian beschikt hierover. Dit is iets wat van pas kan komen wanneer je met een Evgeny Kuznetsov en een Alexander Ovechkin gaat spelen. Hij is groot en sterk, maar heeft geen gaten in zijn defensieve spel, iets wat Capitals-coach Barry Trotz zeer op prijs stelt.
Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen