NHL Draftwatch: Mock Draft 2016 1.1

german rubtsov
19. Tampa Bay Lighting: German Rubtsov (C, Rusland onder-18, foto)
De Lightning zullen hier dankbaar gebruik maken van de twijfel die sommige clubs hebben over Russische spelers. Eerder bleken Nikita Kucherov en Andrei Vasilevski al steals, Rubtsov zou deze zomer aan dit rijtje toe kunnen worden gevoegd. Rubtsov is lang genoeg om centre te spelen in de NHL en kan al in alle drie de zones uit de voeten. Met name zijn intelligentie springt in het oog bij scouts.
20. Boston Bruins (van SJ): Logan Brown (C, Windsor Spitfires)
Logan Brown is een grote, sterke centre die, net als Sergachev uitkomt voor de Spitfires. Het feit dat hij berengroot (ha!) is, weerhoudt hem er echter niet van om erg goed te kunnen schaatsen. Hij kan scoren, veel assists leveren en zijn lichaam goed gebruiken. Zijn speelstijl past perfect bij zowel die van de Bruins van nu, als die van een paar jaar terug van de ‘Big Bad Bruins’.
21. New York Islanders: Max Jones (LW, London Knights)
Het afglijden van aanvaller Max Jones zal hier stoppen. Jones kwam laat in het afgelopen seizoen in opspraak, door een smerige bodycheck tegen het hoofd van een tegenstander en de grijns op Max’ gezicht nadat hij van het ijs werd gestuurd, schoot in het verkeerde keelgat bij scouts. Dit neemt echter niet weg dat Jones een talentvolle aanvaller is die fysiek en met veel energie speelt. Net als Josh Ho-Sang in 2014, zullen de Islanders hier een risico nemen.
22. Arizona Coyotes (van NYR): Logan Stanley (D, Windsor Spitfires)
De reusachtige Logan Stanley staat in Windsor in de schaduw van Sergachev, maar hier heeft hij geen problemen mee. Een rasechte stay-at-home verdediger, maar kan dankzij zijn schaatstalent zijn offensief zijn steentje bijdrage wanneer nodig. Het herenigen van Stanley en Sergachev zou een zeer goede move zijn van de Coyotes, die zo alleen maar verder bouwen aan hun defensie.
23. Carolina Hurricanes (van LA) : Luke Kunin (C, Univ. of Wisconsin)
De Hurricanes kunnen door middel van deze van LA verkregen selectie (dateert terug naar de deal in 2015, die Sekera naar de Kings zag gaan) verder bouwen aan hun aanval. GM Ron Francis zal daarom een gat in de lucht springen wanneer hij ziet dat Luke Kunin nog beschikbaar is. Kunin is zeer goed in de offensieve zone en blijkt een pure afmaker te zijn, maar hij kan het overzicht behouden, dankzij zijn geweldige visie.
24. Florida Panthers: Carl Grundström (LW, MODO)
Heeft al ervaring met het spelen tegen volwassen kerels in de Swedish Hockey League. Grundström bezit met zijn 1,83m een gemiddelde lengte, maar toont veel ‘bite’. Niet bang om zijn lichaam te gebruiken en om naar de ruige plekken van het ijs te gaan. Goede puck handling en speelt zo nu en dan al op de penalty kill.
Foto: Tumblr.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen