NHL Draftwatch: Mock Draft 2016 1.1

tyson jost
13. Carolina Hurricanes: Tyson Jost (C, Penticton Vees, foto)
De Hurricanes hebben slechts één noemenswaardige centre in hun prospect pool zitten en zijn naam is Lucas Wallmark. Hij staat niet hoog aangeschreven en de Hurricanes moeten dus niet volledig op hem willen leunen. Daarom kiezen ze hier voor Tyson Jost, de jonge centre van de Penticton Vees. Hij speelt, samen met talent Dante Fabbro, in de lagere BCHL, maar deze competitie scheurde hij dit seizoen aan stukken. Zal de tijd nodig hebben om te ontwikkelen, maar zou met enig geduld een ware steal kunnen blijken.
14. Boston Bruins: Dante Fabbro (D, Penticton Vees)
Wie dit seizoen wedstrijden van de Bruins gekeken heeft, weet hoe groot de noodzaak voor verdedigers is in ‘Beantown’. Het feit dat Dante Fabbro ook nog eens rechtshandig is, zal bevestigend werken voor Boston, omdat Boston rechtshandige verdedigers tekort komt. Fabbro speelt, net als Tyson Jost, op een lager niveau, maar hij domineert namens de Vees. Zal volgend seizoen, ironisch genoeg, voor Boston College uitkomen in de NCAA.
15. Minnesota Wild: Julien Gauthier (RW, Val-d’Or Foreurs)
Offensief gezien was Minnesota allesbehalve indrukwekkend. Het scorend vermogen van Julien Gauthier komt daarom als geroepen. Minnesota heeft dan wel Alex Tuch nog in de wacht, maar met alleen Tuch zal Minnesota niet ver komen. Gauthier viel dit seizoen op door zijn vele goals in verhouding tot het aantal assists (41 goals tegenover 16 assists in 54 wedstrijden). Gauthier heeft al het postuur van een NHL-er en schaatst goed voor iemand van zijn lengte.
16. Detroit Red Wings: Charles McAvoy (D, USA onder-18)
Charles McAvoy is niet de grootste verdediger, maar dit wilt niet zeggen dat hij er eentje is die je zo aan de kant duwt, gezien zijn gewicht van 93kg (door spiermassa wel te verstaan). Kan daarnaast heel goed met de puck omgaan en zal een ware ‘quarterback’ op de powerplay blijken in de toekomst. De Wings kunnen wel wat defensief talent gebruiken en McAvoy past prima in dit plaatje.
17. Nashville Predators: Kieffer Bellows (C, USA onder-18)
De Predators zullen het verliezen van toptalent Jimmy Vesey aan free agency zo goed moeten opvangen en zullen daarom hier voor een aanvaller gaan, ook gezien de vele kwaliteitsverdedigers waar Nashville al over beschikt. Kieffer, de zoon van voormalig NHL-er Brian Bellows, is goed met de puck, gebruikt zijn lichaam erg goed voor een speler die niet de allergrootste is en heeft een neus de goal.
18. Philadelphia Flyers: Riley Tufte (LW, Fargo)
De Flyers kozen in de afgelopen drie jaar telkens een verdediger met hun eerste pick en dus wordt het weer eens tijd voor aanvallers. Daarom kiest Philadelphia hier voor Riley Tufte, die nog wel een paar jaar van de NHL verwijderd is. Hij heeft eigenlijk alle ingrediënten om een ware ‘steal’ te worden, omdat hij groot, sterk, goed met de puck en verdedigend goed is. Kortom, het complete plaatje. Het feit dat hij op een lager niveau komt dan andere toptalenten, zal ervoor zorgen dat hij hier naar plek 18 valt.
Foto: KelownaNow.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen