NHL Draftwatch: Mock Draft 2016 1.1

jakob_chychrun_sarnia_sting
7. Arizona Coyotes: Mikhail Sergachev (D, Windsor Spitfires)
Ook hier zal Jakob Chychrun gepasseerd worden. Mikhail Sergachyov kwam praktisch uit het niets dit seizoen, maar hij is een zeer solide verdediger gebleken voor Windsor. Hij kan zowel offensief, als defensief, zeer goed uit de voeten en wordt vergeleken met Ivan Provorov, die vorig jaar als zevende naar Philadelphia ging. Een ‘one-two punch’ van Oliver Ekman-Larsson en Mikhail Sergachyov? Brrr..
8. Buffalo Sabres: Jakob Chychrun (D, Sarnia Sting, foto)
De Sabres zullen met plezier de kans aannemen om Chychrun hier te kiezen. Hij wordt omschreven als een ‘man-child’ en het feit dat twee teams hem passeerden met respectievelijk Juolevi en Sergachyov, zal hem motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Als Chychrun de toekomstige topverdediger wordt die men in hem ziet, heeft Buffalo een dodelijk paar van Chychrun en Ristolainen in handen.
9. Montréal Canadiens: Pierre-Luc Dubois (C, Cape Breton Screaming Eagles)
De Canadiens staan hier voor een zeer moeilijke keuze. De aanval van de Habs heeft hulp nodig en kan hier uit twee Québécois kiezen die beide groot en sterk zijn en scorend vermogen hebben, namelijk een sniper in Julien Gauthier en alleskunner in Pierre-Luc Dubois. Het feit dat er meer vraagtekens bij Gauthier worden geplaatst vanwege het gebrek aan assists, zal Dubois de voorkeur krijgen. Hij is zeer goed in zijn eigen zone en scoort volgens scouts al ‘NHL-goals’. NHL Central Scouting ziet hem als de beste speler die in Noord-Amerika actief is, dus wees niet verrast als een team besluit om Dubois al eerder te kiezen.
10. Colorado Avalanche: Jake Bean (D, Calgary Hitmen)
Het liefst hadden de Avs vorig jaar al een verdediger gedraft, maar die was toentertijd niet beschikbaar op nummer 9. Nu heeft Colorado de kans om Jake Bean te kiezen en zal dit niet nalaten. Bean valt met name op door zijn offensieve spel, maar het defensieve gedeelte lijdt hier niet onder. Sommige scouts zien Bean als een betere verdediger dan Chychrun en Sergachyov, dus zal Colorado zeer blij zijn om de verdediging van de toekomst te verstevigen door middel van Jake Bean.
11. New Jersey Devils: Michael McLeod (C, Mississauga Steelheads)
Samen met Alexander Nylander en Nathan Bastian een dodelijke lijn voor de Steelheads. McLeod speelt in Mississauga al in alle situaties en dit gaat hem prima af. Met name zijn spelinzicht springt eruit, maar ook het afmaken is geen probleem voor McLeod. Zelfs zijn defensieve spel heeft de centre al op orde. Kortom, een welkome versterking voor het offensief nog zwakke New Jersey.
12. Ottawa Senators: Clayton Keller (C, USA onder-18)
Net als rivaal Montréal, zal Ottawa hier zeer lang moeten nadenken over het passeren van Julien Gauthier. Echter net als de Habs, zal Ottawa niet voor de grote winger kiezen. Clayton Keller is een van de kleinere spelers in deze draft, maar de NHL wordt meer en meer een ‘skills-league’ en Keller past perfect in dat plaatje. Kan gemakkelijk snelheid genereren en speelt al in alle spelsituaties.
Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen