Von Miller, Josh Norman onder eerste holdouts

Von Miller
De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint officieel volgende week. De teams hebben dan hun eerste OTA’s, de organized team activities. Verschillende topspelers hebben al laten weten deze evenementen te boycotten omdat ze niet tevreden zijn met hun huidige contract. Onder meer Josh Norman (Panthers), Von Miller (Broncos) en Fletcher Cox (Eagles) zullen komende week niet in actie komen.
Het eerste gedeelte van de voorbereiding is officieel vrijwillig en de spelers die niet verschijnen op de OTA’s kunnen hier niet voor beboet of bestraft worden. Wel is het vaak een eerste teken dat de verhoudingen niet goed zijn tussen club en spelers. Zeker omdat de meeste spelers een bonus in hun contract hebben staan om ervoor te zorgen dat de spelers toch naar deze vrijwillige trainingen komen. Vorig jaar liep het conflict tussen Kam Chancellor en de Seattle Seahawks zelfs door tot na de eerste wedstrijden van het reguliere seizoen. Dit jaar heeft Chancellor zich al gemeld in Seattle en is de verwachting dat het conflict tussen beide partijen is opgelost.
camchancellorpic
De vraag is of er dit jaar weer spelers zijn die hun conflict tot in het seizoen laten doorlopen. Spelers en teams hebben nog voldoende tijd om de contractbesprekingen af te ronden, al zitten clubs en spelers vaak op verschillende golflengtes. Norman en de Panthers hebben bijvoorbeeld zeer verschillende opvattingen over de waarde van de cornerback. Carolina plaatste na het afgelopen seizoen de franchise tag op Norman, waardoor ze hem volgend jaar bijna 14 miljoen dollar moeten betalen. Norman wil echter meer zekerheid en zoekt daarom een langer contract, waarbij de speler de best betaalde corner in de NFL wil worden met een jaarlijks salaris tussen de 15 en 16 miljoen dollar. Volgens ingewijden hebben de Panthers tot nu toe nog niet eens de franchise tag per jaar geboden aan Norman.
Succesje
Bij de Denver Broncos zit Von Miller ongeveer in hetzelfde schuitje. Ook hij kreeg de franchise tag van zijn ploeg, waardoor hij voor komend jaar onder contract staat. Ook Miller wil een langer contract afdwingen en zal hierdoor de OTA’s aan zich voorbij laten gaan. De vraag is of de Super Bowl kampioen het zich kan veroorloven de MVP van de finale te laten gaan. Von Miller zou naar verluid een contract willen hebben voor 5 jaar en 110 miljoen dollar, terwijl het aanbod van de Broncos hier ongeveer 20 miljoen dollar onder zit. Voor de Broncos wordt het belangrijk een succesje te boeken na het winnen van de titel, want de ploeg raakte in de verdediging eerder al linebacker Danny Trevathan en defensive end Malik Jackson kwijt. Als de ploeg in de toekomst mee wil blijven doen om de Super Bowl kan het zich niet veroorloven dat in 2017 ook Von Miller de deur uitloopt.
Denver Broncos v Carolina Panthers
Eagles
Bij de Eagles is Fletcher Cox op zoek naar een nieuw contract. Philadelphia lichtte de optie in het contract van de verdediger, waardoor Cox komend jaar nog bij de Eagles onder contract staat. Zoals gebruikelijk wil Cox echter nu al een langer contract met meer gegarandeerde dollars. Vandaar dat Cox komende week niet verwacht wordt op de training. Doug Pederson, de nieuwe hoofdcoach van de Eagles, probeerde niet te veel ophef te maken over de afwezigheid van Cox, die in de nieuwe verdediging een belangrijke rol moet gaan spelen.

“It’s a voluntary program. Do we miss him? Yeah, we miss him. We’d love to have him around. Right now, he’s hopefully keeping himself in shape and getting ready to go.”

Chancellor en de Seahawks hebben vorig jaar laten zien dat een conflict tussen een belangrijke speler en het team een grote invloed kan hebben op de voorbereiding van het nieuwe seizoen en zelfs op de eerste wedstrijden. Vandaar dat de afwezigheid van deze spelers een eerste teken is van mogelijke spanning binnen een team, ook al is de aanwezigheid bij de OTA’s nog niet verplicht. Pas bij het trainingskamp is aanwezigheid voor spelers die onder contract staan verplicht, maar spelers die hun franchise tag niet tekenen kunnen zelfs dan nog straffeloos wegblijven bij hun ploeg. Vandaar dat het de komende maanden belangrijk is een oog te houden op de verschillende onderhandelingen tussen spelers en clubs.
Foto’s: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen