NBA Highlight Reel: Korver on fire, Leonard ontvangt DPOY-award

isaiah-thomas-boston-celtics-atlanta-hawks
Vannacht werd er één play-offwedstrijd in het Oosten gespeeld en één play-offwedstrijd in het Westen. In de highlight reel brengt de SportAmerika redactie jullie de hoogtepunten. Kyle Korver was voor de Atlanta Hawks op schot en Leonard kreeg al een prijs overhandigd.
Slechste start Boston Celtics
In de play-offs is elke minuut van de wedstrijd belangrijk om uiteindelijk het verschil te maken tussen winnen en verliezen. De Boston Celtics weten daar alles vanaf. Waarschijnlijk hadden de zenuwen de overhand in het eerste kwart, want er werden maar zeven punten gemaakt. Dit is het laagste aantal punten wat een team ooit heeft gescoord in een eerste kwart.


De Atlanta Hawks profiteerden van het feit dat de schoten van de Boston Celtics maar niet wilden vallen. Bij de Hawks vlogen de ballen wel door het netje. Kyle Korver was vanaf de driepuntslijn weer ouderwets op stoom. Al vroeg in de wedstrijd schoot Korver vier keer raak van die afstand. Hij eindigde de wedstrijd uiteindelijk met vijf rake driepunters.

After 1 on TNT, the @atlhawks lead @celtics 24-7 as @kkorv26 knocks down 4 triples! #NBAPlayoffs

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op


Three point shooting
Kent Bazemore nam ook een schot van lange afstand, maar het duurde even voor de drie punten daadwerkelijk geteld konden worden. Round and round!

@24baze gets the friendly roll at home! #NBAPlayoffs

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op


Even later probeerde Jeff Teague het ook. Alhoewel dit geen punten waard is mag dit toch zeer kunstig genoemd worden.

Harry the Hawk tjilpt toontje hoger
Niet alleen op het veld was er aandacht voor de Atlanta Hawks, maar langs het veld gebeurde er ook het nodige. Op de tribunes was er een moment of fame voor de mascotte van Atlanta. Je zou toch zeggen dat Harry the Hawk dit kleine stukje makkelijk zou moeten kunnen vliegen. Helaas voor hem werd het een pijnlijke noodlanding.

Kleine Thomas komt niet langs grote Millsap
Point guard Isaiah Thomas laat in deze aanval zien waar het bij vlagen aan schortte bij de Celtics. Met een goede drive naar de basket lijkt Thomas te scoren, maar de overtuiging ontbreekt. Bij Paul Millsap ontbreekt het hier overduidelijk niet aan.


De Atlanta Hawks wonnen de wedstrijd tegen de Boston Celtics met 72-89. Dat is de tweede overwinning in de eerste ronde voor de Hawks. Vrijdagnacht verplaats het circus naar Boston voor game 3.
Yoga Barkley
Tijdens alle spanning van de play-offs is Charles Barkley op zoek naar rust voor zijn lichaam. Daarom heeft hij een cursus yoga genomen. Het ziet er nog niet soepel uit bij de analist van TNT, maar het begin is er.

Winslow danst door de kamer
Rookie Justise Winslow is bijzonder blij met de eerste overwinning van de Miami Heat in de play-offs. Hij schuift zijn vreugde ook niet onder stoelen of banken. Samen met zijn zus komt alle blijdschap tot uiting in een dans.


Leonard DPOY
Eerder deze week werd het al bekend. Kawhi Leonard won de award voor Defensive Player of the Year voor de tweede keer op rij. Voor de wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies kreeg de forward de prijs overhandigd. Volgens de fans van de San Antonio Spurs was dit de eerste keer dat de immer gefocusde Leonard een kleine glimlach op zijn gezicht toverde.

Een video die is geplaatst door NBA (@nba) op


Barnes te kijk gezet
Het was geen makkelijke avond voor Matt Barnes. De forward stond in een rechtstreeks duel tegenover Leonard. In het eerste kwart wordt Barnes zeer eenvoudig omspeeld door de kersverse Defensive Player of the Year van San Antonio, die het vervolgend afrond met een dunk.

In het tweede kwart kan Barnes er alleen nog maar om lachen. Terwijl hij vanaf de zijlijn de bal weer in het spel wil brengen, staat er een enorme reus voor zijn neus. Boban Marjanovic is ongeveer drie koppen groter dan Barnes en lastig te omspelen.

Maar niet alleen bij Barnes ging het moeizaam. Bij Dave Joerger, de coach van de Grizzlies, verliep het ook niet soepel. Tijdens het geven van high fives aan zijn spelers wordt coach Joerger volledig genegeert. Niet zo netjes van zijn spelers. En dat na een wedstrijd waarin met 68-94 verloren werd van de Spurs.

We all know somebody that high-fives too hard 😂

Een video die is geplaatst door Bleacher Report (@bleacherreport) op


Foto: Getty Images/Archief

  1. Zit nu met de eerste twee kwarten te kijken van spurs/grizzlies. Maar de grizzlies kwamen in mijn ogen wel erg karig weg met free throws. En dit is playoff basketbal dus mag het wat harder. Maar vervolgens krijgt farmar een foul tegen voor praktisch niets. Beetje scheef in mij ogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen