NBA Free Agency Update

Hassan Whiteside
Het NBA seizoen zit er op. De Cleveland Cavaliers kroonden zich tot kampioenen en ook de Draft is achter de rug. Inmiddels is de Free Agency begonnen en was er afgelopen maandag groots vuurwerk met de beslissing van KD. In dit overzicht behandelen we enkele van de andere grote transacties van de afgelopen week, want er werd met geld gestrooid door de verschillende teams.
Grote contracten voor Centers
De trend in de NBA is small-ball, maar plek voor grote, lange spelers is er altijd. Dat is wel te zien aan de contracten die afgelopen week werden uitgedeeld aan verschillende centers. Zo tekende Al Horford een max deal bij de Boston Celtics en is Hassan Whiteside de eerste speler ooit die van een minimum salaris in het ene seizoen, naar een maximaal salaris in het volgende gaat. De center werd in 2014 opgepikt door de Heat en wist in anderhalf seizoen grote indruk te maken. Ook Dallas hengelde naar de diensten van Whiteside, maar die besloot Miami trouw te blijven. Daar gaat Whiteside in vier jaar 98 miljoen dollar verdienen.


Dwight Howard
Om het vertrek van Al Horford in Atlanta op te vangen, gaan de Hawks in zee met Dwight Howard. De center, afkomstig uit Atlanta, zag af van de optie om zijn contract in Houston te verlengen en ging de markt op. De Hawks sloegen toe en betalen de center in drie jaar tijd een totaal van 70,5 miljoen dollar. Howard is hiermee één van de weinige spelers die er met zijn nieuwe contract niet fors op vooruit gaat.


DeRozan en Conley blijven
Durant was de absolute hoofdrolspeler in deze free agency. Maar in de groep daarachter zaten ook een paar behoorlijke guards. Op dag één werd al duidelijk dat DeRozan voor vijf jaar zou bijtekenen in Toronto voor maar liefst 145 miljoen dollar. DeRozan maakte in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling door en zag dat beloond worden met een All Star uitverkiezing in 2014 en 2016. Ook Mike Conley bleef zijn ploeg trouw. De spelverdeler van de Grizzlies kende een vervelend jaar en mistte door een voetblessure een groot gedeelte van het seizoen. Door de forse stijging in de salary cap heeft Conley nu het duurste contract ooit in de NBA. De Grizzlies tekenden ook Chandler Parsons. Ook Parsons werd in de afgelopen jaren geplaagd door blessures, iets waar de Grizzlies al negatieve ervaringen mee hadden. De komende jaren betalen de Grizzlies veel geld aan spelers met een verleden aan blessures.
https://twitter.com/SheaSerrano/status/749015453821906944?ref_src=twsrc%5Etfw
Wat doet Wade?
De meeste grote vissen zijn inmiddels opgevist, maar er zijn nog wat grote namen over. Bijvoorbeeld Dwyane Wade. De ster van Miami was op zijn zachts gezegd niet blij met het eerste voorstel van de Heat en bekijkt momenteel zijn opties. Teams die genoemd worden zijn de Cavs, van grote vriend Lebron James, de Denver Nuggets, de Milwaukee Bucks en de Chicago Bulls. Een beslissing van Wade wordt in de komende dagen verwacht.

 1. Ik snap niet waarom de Knicks door een aantal mensen plots als een goed playoff team worden gezien… als je naar het team blaast moet het al gestut worden…
  Ik bedoel: Rose, Noah, Gordon, Anthony… dat is in ieder geval een 1st all-injury team.
  Damn.

  • Gordon is naar de Rockets, evenals Ryan Anderson. Wel wat mooie schutters an sich.
   Over de Knicks:
   Ze zijn wel weer interessant en dat is ook weleens leuk. Het heeft een groot “als, als, als” gehalte… Maar ALS het klikt en ALS ze niet te veel duels moeten missen, staat daar echt wel een tof team. Porzingis kan bovendien veel leren van een speler als Noah.

 2. Je hebt helemaal gelijk m.b.t. Gordon! Bij de Rockets… tsjonge.
  Ook m.b.t. dit team… graag even gezond blijven Gordon zelf, maar ook Anderson en Terrence Jones, nu niet bepaald spelers die volledige seizoenen draaien.
  M.b.t. de Knicks. Ik had het verstandiger gevonden als men minder voor de grote namen en meer voor spelers waar je echt structureel op kunt bouwen was gegaan.
  Verder wel props voor de Knicks dat men Lance Thomas voor 4 jaar heeft vastgelegd (USD$27mln)… dat was een speler waarvan ik hoopte dat mijn Pacers er flink achteraan zouden gaan maar, helaas, dat is bij mijn weten niet gebeurt en hij keert dus terug bij de Knicks.
  Courtney Lee vind ik ook wel een goede aankoop, wel over de 30 ondertussen meen ik, maar degelijke en betrouwbare speler die bovengemiddeld verdedigd, vrij betrouwbaar 3-puntertje in huis heeft en niet continue de ball opeist (lijkt me wel belangrijk met een Anthony en Rose in de starting lineup).
  Maar dan nog wel veel ‘als’ hoor. Ben wel benieuwd of we nog wat van Boston gaan horen in de zomer. Denk zo maar van wel.
  Ik verwacht eigenlijk ook nog een hele lading trades deze zomer (o.a. Indy is daar een kanshebber in, want de invulling van de 2 in combinatie met de nieuwe PG, Teague, lijkt mij verre van ideaal, dus ik verwacht dat of Ellis of Stuckey nog wel zullen worden verhandeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen