NBA 5-on-5: teleurstellingen, verrassingen en toekomstige trades

Wat is het beste team in het eerste seizoenskwart?

Ruben de Regt: Ook hier heb ik dus Utah Jazz staan. Nu op een in de conference na een geweldige streak. De Lakers passen hier ook goed, maar met dat team is dat wat cliche.

Lars Leeftink: De Lakers, Clippers en Bucks fietsen als het waren (op wat incidentiele losses na) door het seizoen heen. Toch valt mijn keuze niet op een van deze drie teams. Het zijn de Utah Jazz, momenteel bezig met een 10+ game winning streak, die tot nu toe het meeste indruk op mij hebben gemaakt. En deze winning streak is deels zonder sterspeler Donovan Mitchell. Het roster van de Jazz zit enorm goed in elkaar. Zoals elk jaar zit het team verdedigend weer uitstekend in elkaar (3de in point allowed, 1ste in rebounding).

Daarnaast schieten de Jazz heel efficiënt van het veld en heeft het de sixth man of the year in huis (Jordan Clarkson). De rotatie bestaat eigenlijk uit zes a zeven spelers, wat niet veel is. Dit lijkt dan ook de enige kritische noot te zijn. Want aanvallend, verdedigend en qua coaching zit het wel goed. Toch verdienen ook de 76ers een korte vernoeming. Doc Rivers en GM Daryl Morey hebben Ben Simmons, Tobias Harris en Joel Embiid (MVP-kandidaat) omringt met shooting (Seth Curry) en defense (Danny Green), terwijl ook de bank nu op wat meer opties kan rekenen.

Thijs Verkuil: Ik noemde ze al de grote verrassing van de NBA, maar voor mij zijn de Utah Jazz momenteel de beste ploeg uit de NBA. Zowel aanvallend als verdedigend maakt de ploeg een zeer goede en solide indruk en ze hebben zeker ook niet de minste ploegen verslagen. Zo zijn de Denver Nuggets, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks en Los Angeles Clippers al aan de kant geschoven. Het draait gewoon ontzettend goed bij de Jazz en het is duidelijk te zien dat de spelers perfect weten wat elkaar wat ze doen op het veld. In de playoffs zal het waarschijnlijk anders zijn, maar voor nu vind ik hun het beste team in de NBA

Ruben Hoppe: De recente opkomst van de Utah Jazz ten spijt, kan ik niet anders concluderen dan dat de Los Angeles Lakers het beste team tot nog toe is. Vorig seizoen waren ze zoekende. In de bubbel vielen alle puzzelstukjes op hun plek en pakten ze overtuigend de titel. In het offseason hebben ze alle posities versterkt, ervaring toegevoegd in de vorm van veteraan Marc Gasol, de concurrentie verzwakt door Montrez Harrell weg te kapen en Rajon Rondo te vervangen door Dennis Schröder.

De Lakers manifesteren zich weer als het Real Madrid van de NBA. Met lede ogen aanschouw ik dat LeBron James over de eeuwige jeugd beschikt. Anthony Davis komt ermee weg om wedstrijden op halve kracht te spelen. De selectie is breed genoeg om lekker door te wisselen en iedereen weet dat als het erop aankomt de turbo pas echt aan gaat.

Niels van der Veen: De Philadelphia ’76ers. Aan het begin van het seizoen waren de Lakers, Bucks en Nets de favorieten voor de titel. Maar mede door het MVP spel van Embiid, de allround kwaliteiten van Simmons en met toevoeging van shooters zijn ze ook bij de favorieten gekomen. Vooral in de wedstrijd tegen de Lakers heb ik met verwondering gekeken naar de Sixers.

Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen