Zoomen met Brady en Mahomes: “Anders dan mijn vorige 9 Super Bowls”

Een hail mary: meer was het eigenlijk niet toen SportAmerika’s nieuwste aanwinst, de Belgische journalist Laurens Van Heuverswijn, zich inschreef voor de virtuele interviews naar aanloop van de Super Bowl. Toch kreeg hij twee dagen later te horen: “Je bent welkom. Hier is de link naar een interviewsessie met Tom Brady en Patrick Mahomes.” Hieronder vertelt hij over zijn ervaringen.

Verwacht hieronder geen Amerikaanse toestanden. Ik zat vandaag drie kwartier lang te luisteren naar Tom Brady. Hij zei interessante dingen, maar leverde ook geen quotes die de wereld op zijn kop zetten. Wie de Amerikaanse media er echter op naleest, denkt misschien van wel. Op een vraag hoe anders deze Super Bowl is — dat wilde ik ook vragen, maar daarover later meer — antwoordde hij inderdaad: “Het is anders dan de negen vorige ervaringen.” Een subtiele ‘flex’ volgens sommige media, maar het was zo snel uit zijn mond dat hij er zelf niet eens over nadacht. Al is het wel raar om NFL Network te openen en nog vóór het segment is ingestart al te weten wat Tom Brady gaat zeggen.

Keuze genoeg voor de eerste sessie van de dag (schermafbeelding LvH).

GEEN VRAAG VAN ONBEKENDE NAAM

Het virtuele platform geeft per uur aan welke spelers en coaches beschikbaar zijn. Klik je op het uur, dan zie je bovenstaand scherm waaruit je je interviewee kan kiezen. Dan duik je in de Zoom en plots schuift Tom Brady aan. Hij schrikt. “Ik zie niemand? Waar zijn jullie? Oh, voor de bandbreedte… Dit is raar. Hier moet ik een foto van nemen.” Een zesvoudig winnaar van de Super Bowl zit een foto te nemen van mij. Soort van. Ongeveer, toch?

Dat deed de moderator wel. Nate Burleson mag een vraag stellen, Steve Wyche ook. Ik duw als een gek op het handje, want ik wil die vraag over de vreemde voorbereiding door corona stellen. Helaas, ik word niet gekozen. Blijkbaar maakt ‘SportAmerika/Het Nieuwsblad’ onder mijn schermpje geen indruk op de gespreksleider. Ik berg mijn vraag op en begin te merken hoe comfortabel Tom Brady is. Hij herkent de stemmen van sommige journalisten en licht op wanneer een kereltje van twaalf jaar een vraag mag stellen. “Ik begrijp door de coronapandemie nog meer hoe belangrijk familie, vrienden en mijn passie zijn voor mij en anderen. Wees je bewust van wat belangrijk is in het leven”, geeft hij het kind mee. Verdorie, dat had een antwoord op mijn vraag kunnen zijn…

DE VRAAG!

Om 22:00 uur ‘mijn tijd’ is het de beurt aan de Kansas City Chiefs. Patrick Mahomes, die wil ik snel even zien. “Hoe zie ik eruit? Ik kan wel klerenverkoper worden vandaag.” De eerste woorden van een Zoom-persconferentie zijn altijd gekker dan face-to-face. Gelukkig maar. De eerste vraag is verrassend over een vergelijking tussen hem en rapper Lil Uzi Vert. Zo’n vraag kreeg Tom niet… De befaamde journalisten zitten klaar met hun batterij vragen. Ik maak andermaal geen kans, dus verhuis ik naar Anthony Hitchens. De linebacker zit naar het scherm te staren. “We wachten op een vraag.” Dit is mijn moment!

Mijn stem kraakt een beetje, maar ik maak duidelijk dat ik uit België kom. Dat maakte de moderator eigenlijk al glashelder door halfweg mijn naam gewoon te stoppen. “Lawre… Go on!”. “Waar ligt het grote verschil tussen de Super Bowl van vorig jaar en die van nu, gezien alle coronamaatregelen?”, poneer ik.

Laurens Van Heuverswijn in gesprek met Chiefs LB Anthony Hitchens (video: LVH/SportAmerika)

CALL OF DUTY

Met hoge moraal schuif ik weer aan in de Zoom van Mahomes. Een vraag over Call Of Duty. En vervolgens over welke wapens hij gebruikt. Verdorie. Ik ging een vraag stellen over de nieuwe laag in de offense van Eric Bienemy. De vragen aan Mahomes zijn minder zakelijk, al lijkt hijzelf meer gereserveerd dan Brady. Ligt dat aan het palmares en de leeftijd?

Het komt er niet meer van, die goodwill van de dekselse moderator. Geen vraag aan Tom Brady of Patrick Mahomes gesteld. Ik troost me met het idee dat Anthony Hitchens me geen complete idioot uit Europa vindt.

Coverfoto: Laurens van Heuverswijn

1 REACTIE

  1. Ik lees dit artikel nu pas. Lijkt me super leuk om zo een vraag te mogen stellen.

    Mijn zoon van 13 is – aangestoken door zijn vader – gek van de NFL en hij heeft een paar spelers een vraag gesteld via Instagram. Eentje reageerde met een voice-bericht en hij was helemaal blij 👍

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen