Waar speelt Deshaun Watson volgend jaar?

Het off-season is nog niet eens begonnen, maar de quarterback-carrousel is nu al op gang gekomen. Matthew Stafford vertrok deze week naar Los Angeles om voor Sean McVay te gaan spelen. De omgekeerde route werd bewandeld door Jared Goff, nu de man under center bij de Detroit Lions. De speler waar iedereen nu naar kijkt, is Deshaun Watson. Na wederom een dramatisch jaar in Houston had hij er genoeg van. Watson wil ergens anders naartoe. Wie zijn de kanshebbers om een “blockbuster trade” mogelijk te maken?

TOP VIJF QUARTERBACK

De man met de meeste passing yards (4.823) van alle quarterbacks dit jaar wil zijn kunsten ergens anders gaan vertonen. Nadat DeAndre Hopkins voor een appel en een ei naar Arizona vertrok, leek er weinig over voor Watson om naar te gooien. Desondanks gooide niemand meer yards dan hij in het reguliere seizoen. Dat lukte hem ondanks een wederom zwakke offensive line (23e in de NFL, red.). Met 33 touchdowns tegenover slechts 7 interceptions toonde hij aan ook dit jaar weer een stap te hebben gemaakt. Alleen Aaron Rodgers had in het reguliere seizoen een betere passer rating dan Watson.

Kortom, een top vijf QB is op weg naar de uitgang bij zijn huidige team en dus staan de teams voor hem in de rij. De nieuwe coach van de Texans, David Culley, heeft de hoop nog niet opgegeven, maar Watson zelf heeft inmiddels om een trade gevraagd.

Om Watson binnen te halen, zullen teams een flink bod moeten voorbereiden. Houston zou naar verluidt pas tevreden zijn met twee first round picks, twee second round picks en twee jonge defensieve starters. Welke teams, in willekeurige volgorde, maken de meeste kans om deze trade mogelijk te maken?

MIAMI DOLPHINS

In eerste instantie lijkt dit wellicht niet de meest logische optie. De Dolphins hebben namelijk een jonge quarterback in de gelederen die vorig off-season zo populair was dat hij de meeste shirts van alle NFL-spelers verkocht. In Miami zijn ze echter nog niet echt onder de indruk van Tua Tagovailoa en dus is dit ineens een heel interessante optie.

Ironisch genoeg kunnen de Dolphins de derde pick in deze draft in de strijd gooien; een pick die ze verkregen uit een trade met de Texans. Behalve die pick hebben de Dolphins nog een first round pick in de 2021 draft. Tegelijkertijd zouden ze Tagovailoa naar Houston kunnen sturen. Daarnaast hebben de Dolphins de cap space om Watson te kunnen betalen. Is een nieuwe titelkandidaat in de maak?

Voor Watson is het een uitgelezen mogelijkheid om mee te groeien met een team dat al dicht tegen de play-offs aan zit. Niet geheel onbelangrijk zijn de lage belastingen in Florida. Die kunnen Watson een hoop geld opleveren. Het enige nadeel is dat de Texans Watson liever naar een team in de NFC zouden willen zien gaan. Desondanks heeft Miami de benodigde assets, waaronder jonge verdedigers met veel potentie, om deze trade mogelijk te maken.

SAN FRANCISCO 49ERS

Na een teleurstellend seizoen willen ze er in San Francisco alles aan doen om terug te keren naar de Super Bowl. Het is dan ook geen geheim dat Kyle Shanahan het liefst met een andere QB verder wil dan Jimmy Garoppolo. Met Deshaun Watson worden de 49ers volgend jaar direct een topfavoriet in de NFC. Daarom zouden de 49ers all-in kunnen gaan om Watson naar San Francisco te halen.

De grootste uitdaging voor de 49ers wordt om Garoppolo naar Texas te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen zullen ze met een karrevracht aan picks op de proppen moeten komen. Schrik niet als Houston vier of vijf picks – allen in de eerste of tweede ronde – terug wil om deze trade mogelijk te maken.

Het voordeel voor de Texans is dan wel dat ze Watson vervolgens niet vaak meer tegen zullen komen. Voor Watson zou het heel aantrekkelijk kunnen zijn om, nu zijn topjaren eraan komen, meteen om de prijzen mee te kunnen doen. Dat is mogelijk wel anders bij teams als de Jets of de Panthers.

New York Jets

Een team dat vooral voor de Texans interessant is om een deal mee te sluiten is de New York Jets. Met twee first round picks dit jaar én volgend jaar is er genoeg draft capital aanwezig in New York. Aangezien de Jets ook de race om Trevor Lawrence hebben verloren, zouden ze op deze manier alsnog hun franchise QB kunnen halen. Het zou een fantastische start zijn voor de nieuwe coach Robert Saleh.

Voor Watson liggen de zaken wellicht wat anders. De Jets gaan zeker niet meteen meedoen om de prijzen, daarvoor moet er nog te veel gebeuren voordat dit een topteam is. Daarnaast komt hij dan in een zelfde situatie terecht als bij de Texans; er zijn nauwelijks offensieve wapens. Tot slot zou hij in New York juist veel meer belasting gaan betalen.

Niettemin is dit mogelijk een mooi project voor Watson om in te stappen. Helemaal als hij een klik heeft met Saleh. De Texans zien hem dan weliswaar wel in de AFC blijven, maar als er genoeg picks voor tegenover staan zou die deal gemaakt kunnen worden. Eventueel zou Sam Darnold dan de nieuwe spelverdeler in Houston kunnen worden.

Carolina Panthers

Bijna was Matthew Stafford de nieuwe quarterback van de Panthers. Uiteindelijk kwamen de Rams toch met een betere bieding op de proppen en dus moet Carolina verder zoeken. Eigenaar David Tepper wil een QB die ze naar de Super Bowl kan brengen. Ook heeft hij al laten merken niet bang te zijn om stevige beslissingen te nemen. De achtste pick in de aankomende draft biedt ook geen garantie op het draften van een top-tier QB. Schrik dus niet als Carolina een reusachtige aanbieding gaat doen om de Texans van een trade te overtuigen.

De Carolina defense bulkt van het jonge talent. Wellicht kunnen een aantal van die spelers in een trade betrokken worden. Voor Watson zou het betekenen dat hij terug kan keren naar de regio waar hij successen boekte als college speler. Met spelers als Christian McCaffrey, D.J. Moore en Robby Anderson zijn er ook voldoende wapens aanwezig. Overigens zal Carolina wel iets moeten met Teddy Bridgewater, die ook volgend jaar onder contract staat en flink drukt op het salarishuis.

Denver Broncos

Ook in Denver zijn er genoeg offensieve wapens aanwezig. Jerry Jeudy, Courtland Sutton en Noah Fant zijn getalenteerde receivers. Ook de offensive line in Denver lijkt prima in orde. Na een matig seizoen is het maar de vraag hoeveel vertrouwen de leiding in Denver nog heeft in Drew Lock.

De Broncos hebben de negende pick in de aankomende draft; aantrekkelijk voor de Texans. Daar zullen flink wat picks aan toegevoegd moeten worden om Watson voor de AFC te behouden. Na een aantal jaren willen ze in Denver graag weer om de prijzen spelen en wie anders dan Deshaun Watson zou ze daarbij kunnen helpen?

Overige kanshebbers

Naast deze vijf teams zullen er meer kapers op de kust zijn. Sluit de New England Patriots niet uit. Bill Belichick zal weer om de prijzen mee willen doen en er is cap space genoeg in New England. Ben Roethlisberger keert waarschijnlijk terug volgend seizoen, maar toch zullen ook de Pittsburgh Steelers de situatie nauwlettend in de gaten houden.

In de NFC is Washington ook hard op zoek naar een goede quarterback. De vraag is alleen of Watson daar wil gaan spelen. Hetzelfde geldt voor de Chicago Bears, die mogelijk de markt op gaan. Tot slot zouden ook de Las Vegas Raiders een gooi kunnen doen naar Watson. Derek Carr had een prima seizoen, maar toch wilde het weer niet lukken voor het team van Jon Gruden. Zouden de Raiders Watson naar hun gloednieuwe stadion kunnen lokken?


Coverfoto: Paul Sancya/AP Photo

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

1 REACTIE

  1. Natuurlijk is het speculeren waar Watson heen gaat enorm mooi, maar het zou ongekend zijn mocht een trade daadwerkelijk tot stand komen. Door zijn No Trade clausule heeft DeShaun zelf ook een flinke stem in een mogelijke trade. Dan moet je dus een bestemming vinden die Watson voldoende biedt om te strijden om de play-off en mogelijk een Super Bowl, zij moeten de cap space hebben om hem te betalen. Daarnaast moet er ook voldoende draft kapitaal op tafel komen om de Texans te compenseren, mogelijk aangevuld met een QB. Kijk ik dan naar de trade tussen de Ram en de Lions, dan denk ik dat het bij wishful thinking blijft.
    Waarschijnlijk gaan de Texans de komende maanden alles doen om hun quarterback alsnog tevreden te stellen. Iets wat moeilijk is, maar niets is onmogelijk. Zeker niet in de NFL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen