Matthew Stafford naar LA, Goff en drie picks naar Detroit

De Detroit Lions en Los Angeles Rams hebben zondagnacht een straffe blockbuster trade afgerond met hun twee quarterbacks in de hoofdrol. Jared Goff trekt met twee eersteronde-picks en een derderonde-pick onder de arm naar Detroit, terwijl Matthew Stafford de omgekeerde richting maakt.

De Rams stonden al sinds de uitschakeling in de play-offs open voor een verhuizing van quarterback Jared Goff, omdat die een stevig contract meesleepte zonder daar een goed spelniveau aan te koppelen. Uit Detroit kwam ook het nieuws dat Stafford en de organisatie samen beslist hadden om een nieuw team te zoeken. De link tussen LA en Detroit was nog niet gelegd, maar brengt toch een schokgolf teweeg in de NFL. Mogelijk het eerste dominosteentje in een heuse quarterback-carrousel dit offseason.

Detroit krijgt niet alleen Goff, maar ook twee picks in de eerste draftrondes van 2022 en 2023. Dit jaar krijgen ze van de Rams ook een derderondepick. Een stevige prijs voor Stafford en eentje die zal doen nadenken bij teams die willen traden voor Deshaun Watson (Houston Texans).

De centen

De Rams nemen het tweejarig contract van 43 miljoen dollar van Stafford over, terwijl ze 22 miljoen dollar aan dood geld inslikken van het contract van Goff. Diens contract (4 jaar, 106 miljoen dollar) wordt ook overgenomen door de Lions. Zij eten bijna 18 miljoen dollar ‘dead money’ volgend seizoen voor het contract van Stafford. Goff vindt bij de Lions onder meer Brad Holmes terug. De nieuwe GM van de Lions was de baas van college scouting bij de Rams toen die beslisten Goff te draften.

Volgens NFL Network Insiders Ian Rapoport en Tom Pelissero hadden de Lions meer dan zes verschillende aanbiedingen, waaronder een aantal die meer waard waren dan één eersterondepick. Volgens Mike Giardi, nog een werknemer bij NFL Network, waren ook de Patriots één van de geïnteresseerde teams.

Verwacht overigens geen officiële communicatie van de teams: zij mogen deze trade pas officieel maken op 17 maart, de start van het nieuwe NFL-seizoen.

Coverfoto: Paul Sancya/AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen