NBA 5-on-5: teleurstellingen, verrassingen en toekomstige trades

Welk team heeft jullie het meest teleurgesteld?

Ruben de Regt: Voor mij zijn dat de Washington Wizards. Ik had oprecht verwacht dat ze met Bradley Beal en Russel Westbrook voor een playoff-plaats zouden strijden. Dat gaat niet meer gebeuren. Ook stellen de Dallas Mavericks me een beetje teleur, maar bij hun gaat het niet zo slecht dat het seizoen al verloren lijkt.

Lars Leeftink: De Miami Heat en Washington Wizards hadden hier ook genoemd kunnen worden, maar beide teams lopen enorm te kwakkelen met blessures en covid-gerelateerde problemen. Nee, de grootste teleurstelling tot nu toe zijn de Toronto Raptors. Mijn Toronto Raptors. De fitte Toronto Raptors. De aanwinsten van afgelopen zomer maken tot nu toe nog weinig tot geen indruk. Aaron Baynes is eigenlijk al gepasseerd door Chris Boucher, DeAndre Bembry komt alleen in actie als er blessures zijn en Alex Len is zelfs al gewaived. De eerste wedstrijden waren echt dramatisch, waarna vooral de offense weer een beetje wakker werd. Grootste probleem tot nu toe: de Raptors schieten dit jaar 40% van het veld en ze worden elke wedstrijden verslagen in de rebound-categorie (26ste in de NBA). De Raptors hebben daarnaast het hele seizoen eigenlijk al een fitte selectie gehad. Het is dus tot nu toe gewoon niet goed genoeg.

Thijs Verkuil: Hiervoor ga ik toch de Dallas Mavericks kiezen. Natuurlijk heeft de ploeg van coach Rick Carlisle een tijdje het moeten doen zonder Kristaps Porzingis, maar ook vorig seizoen toonde de ploeg aan te kunnen winnen zonder hem. Nu is de Let al acht wedstrijden terug bij de Mavericks, maar werden er daarvan alsnog vijf verloren. Na 18 wedstrijden heeft de ploeg pas acht keer gewonnen en staan ze op een 12de plaats in de Western Conference. Er is nog tijd genoeg om het om te draaien, maar het moet zeker een stuk beter in Dallas.

Ruben Hoppe: Het verval van de Toronto Raptors is veel groter dan ik had verwacht. Het was duidelijk dat zij veel ervaring inleverden met veteranen Marc Gasol naar de LA Lakers en Serge Ibaka naar de LA Clippers. Een andere domper is dat de ontwikkeling van Pascal Siakam tot stilstand is gekomen. In 2019 werd hij nog uitgeroepen tot “most improved player”, maar hij kan niet voldoen aan de hoge verwachtingen. Tegenstanders weten de angel uit zijn aanval te halen en verdedigend pakt hij teveel persoonlijke fouten. Kyle Lowry, 34 jaar oud, wordt er ook niet jonger op en het lijkt dat de Raptors uit een ander vaatje moeten tappen. De prestaties van Norman Powell en Chris Boucher brengen wat licht aan het eind van de tunnel.

Niels van der Veen: In de redactie-groepsapp heb ik verkondigd dat de Washington Wizards de playoffs wel zouden halen: Beal en Westbrook zijn samen goed voor 50-55 punten per wedstrijd en Westbrook pakt de ene na de andere triple double. Nadat ik de eerste paar wedstrijden van de Wizards heb gezien wist ik dat het nooit zou lukken. Beal doet echt wel zijn best en is stiekem bezig met een MVP-waardig seizoen. Westbrook is daarentegen een van de spelers die je niet in je team wilt hebben.

Enorm contract, veel wedstrijden missen door blessureleed en als hij al wedstrijden speelt is dat niet meer het niveau van vorig seizoen. Ook was ik stellig overtuigd van de Dallas Mavericks, die toch echt tegenvallen. Doncic doet het goed, maar is niet echt bezig met een MVP-run. Dat hebben de Mavs wel nodig, willen ze mee gaan doen om de knikkers aan het einde van het seizoen.

Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen