Portland Timbers wint MLS is Back Tournament

Het MLS is Back Tournament zit erop. Het toernooi, waarmee de Amerikaanse voetbalcompetitie na de coronapauze werd hervat, werd in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten met de finale tussen Portland Timbers en Orlando City. In een warm Walt Disney World was Portland met 2-1 te sterk voor Orlando. De ploeg uit de staat Oregon pakte hiermee de tweede prijs in de historie van de club.

VERDEDIGERS BELANGRIJK

Orlando City had in de eerste helft het beste van het spel in de finale. Het vele balbezit leidde echter niet tot grote kansen. Ondanks het overwicht van Orlando kwam Portland, dat in de vorige ronde het Philadelphia Union van Jamiro Monteiro uitschakelde, in de 27e minuut op een 1-0 voorsprong via verdediger Larrys Mabiala. De Congolees kopte een scherpe voorzet van Timbers-aanvoerder Diego Valeri binnen. Na dit doelpunt bleef Orlando het betere van het spel hebben en nog voor rust kwam de gelijkmaker. Weer was sterspeler Nani betrokken bij een doelpunt van Orlando. Zijn voorzet werd vlak voor rust in de korte hoek binnengewerkt door middenvelder Mauricio Pereyra.

In de tweede helft was het spelbeeld anders. Portland Timbers nam meer het initiatief en creëerde kans op kans. Na enkele goede reddingen van Orlando-keeper Gallese was het in de 66e minuut raak. Wederom kwam er een Timbers-verdediger op het scorebord. Na een klutssituatie kwam de bal bij Dario Zuparic. Vanaf een meter voor het doel tikte hij de bal, door de benen van Nani, in het netje. In een poging om weer op gelijke hoogte te komen nam Orlando na dit doelpunt het initiatief weer over. Er volgden nog enkele kansen, maar er werd dus niet meer gescoord.

CONCACAF CHAMPIONS LEAGUE

Zo konden de festiviteiten voor de Portland Timbers beginnen na het laatste fluitsignaal. Na het kampioenschap van vijf jaar geleden pakte het team van trainer Giovanni Savarese dus de tweede prijs in de historie van de club. De winst betekent dat Portland een ticket bemachtigt voor de 2021 CONCACAF Champions League. Dit is de Champions League voor teams uit Noord Amerika, Centraal Amerika en de Caraïben. Ook mag de club uit Oregon 300.000 dollar aan prijzengeld bijschrijven.

(Coverfoto: Getty Images)