MLS Update – Speelronde #6, Rusnak grote man bij Real Salt Lake

06096e007b568b041e7b97ca44218d19
Speelronde zes zit er inmiddels op in de MLS. Real Salt Lake kreeg tegen de Vancouver Whitecaps de kans om hun eerste zege van het seizoen te behalen en de New York Red Bulls kreeg tegen Orlando City de kans op gedeeld koploper te worden in de Eastern Conference.
Rusnak de grote man van Real Salt Lake
Inmiddels wacht Real Salt Lake al acht maanden op een overwinning in de MLS. De nieuwe hoofdcoach Mike Pete moest hiervoor zorgen. Nadat hij zijn eerste wedstrijd tegen Minnesota met 4-2 verloor kwam tegen de Vancouver Whitecaps weer een nieuwe kans. In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer voor Real Salt Lake. De ploeg uit de staat Utah had de grootste kansen om te scoren. Pas in de tweede helft wist de ploeg uit Salt Lake City ook daadwerkelijk te scoren. Oud-FC Groningen speler Albert Rusnak controleerde knap de bal in de sneeuw en legde hem vervolgens goed neer voor z’n rechterbeen.

Hierdoor had Rusnak eindelijk zijn doelpunt in de Amerika te pakken. De Slowaak had daarnaast ook zijn aandeel in de 2-0 door het geven van een assist. Bij de 2-0 gaf de creatieve middenvelder een goede pass op spits Yura Movsisyan die de bal vervolgens goed meenam en uiteindelijk kon afronden in de verre hoek.

In de 78ste minuut scoorde Mulholland nog de 3-0 uit een corner van Rusnak. Hierdoor werd de uitslag bepaald op 3-0 voor Real Salt Lake. Hierdoor wist de club uit Salt Lake City voor het eerst in acht maanden te winnen.
Orlando City blijft winnen in eigen stadion
Bij winst kon New York Red Bulls met punten gelijk komen met nummer 1 Columbus Crew SC in de Eastern Conference. Daarvoor moest wel eerst van Orlando City gewonnen worden. De ploeg uit Orlando is het seizoen tot nu toe erg sterk begonnen en hadden de twee eerdere wedstrijden in hun nieuwe stadion al gewonnen. De wedstrijd begon alleen niet zo goed voor Orlando, al in de 17de minuut moest Nocerrino het veld verlaten vanwege een blessure. Zijn vervanger, Servando Carrasco, deed het uitstekkend. Al in de 34ste kon Carrasco de 1-0 binnenkoppen vanuit een corner.

In de tweede helft kwam het team uit New York niet verder dan twee grote kansen. Beide keren wist Orlando er antwoord op te geven. Hierdoor bleef het bij 1-0 en heeft Orlando nog geen punt gemorst in eigen stadion.
MLS SPEELRONDE 6
Spelers van de week
Een van mijn spelers van de week is Albert Rusnak van Real Salt Lake. De Slowaakse middenvelder was met zijn doelpunt en twee assists erg belangrijk voor de club uit Salt Lake City. Rusnak zorgde er namelijk voor dat  Real Salt Lake zijn eerste MLS-overwinning boekte in acht maanden tijd.
Mijn tweede speler van de week is Orlando City verdediger Jonathan Spector. De Amerikaanse verdediger van Orlando speelde een hele solide wedstrijd tegen de New York Red Bulls. In de 12de minuut kwam Bradley Wright-Phillips er een keer goed doorheen en scoorde ook nog bijna. De 31-jarige verdediger was er net op tijd bij om de bal voor de doellijn weg te tackelen.

Stand
WEST STANDINGS
De Portland Timbers versterken hun koppositie in het westen met FC Dallas in hun kielzog, terwijl Real Salt Lake afscheid neemt van de laatste plek ten koste van nieuwkomer Minnesota United.
EAST2
Columbus blijft ondanks de nederlaag aan kop in het oosten, maar met twee wedstrijden tegoed lijkt het een kwestie van tijd voordat Orlando City de koppositie onder controle gaat krijgen. Verder zijn de verschillen ongelooflijk klein, want met één overwinning kunnen ploegen als Toronto en D.C. United zo de top drie binnenstormen.
Volgende speelronde
In de volgende speelronde heb je drie leuke wedstrijden op het programma, allemaal op zaterdagavond 15 april. Orlando City neemt het om half negen ’s avonds op tegen LA Galaxy, de vraag is alleen of het Orlando ook lukt om tegen LA Galaxy te winnen in het eigen stadion.
Het volgende duel begint om elf uur ’s avonds, Chicago Fire tegen New England Revolution. In de competitie staat Chicago Fire momenteel een punt boven New England Revolution. De wedstrijd belooft dan ook een spannend duel te worden tussen twee gelijke tegenstanders.
Vervolgens heb je om half een nog New York Red Bulls tegen D.C. United. De New York Red Bulls wonnen voor het laatst op 11 maart in de MLS. Een overwinning is dan ook broodnodig, zeker voor eigen publiek. Vanwege de druk op de New York Red Bulls kan dit duel nog wel eens erg leuk worden.