MLS Update #3: New York City FC voorlopig ongenaakbaar


De derde week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de derde opeenvolgende overwinning van NYC FC, de overtuigende overwinningen van Atlanta United en Dallas FC en het hernieuwde falen van Orlando City en Toronto FC

NEW YORK CITY FC WINT WEDEROM

Voor de derde opeenvolgende speelronde wist New York City FC drie punten te behalen. In de thuiswedstrijd tegen Orlando City werd met 2-0 gewonnen. Door de afwezigheid van spits David Villa mocht Ismael Tajouri zich opmaken voor zijn eerste basisplaats. Het was ook de Oostenrijker die van een slechte uittrap van de keeper wist de profiteren en de score te openen. Het was het eerste doelpunt van aanwinst Tajouri voor NYC FC. De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid door middenvelder Maxi Moralez. De Argentijn maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen en schonk hiermee New York City de volle buit.

HET FALEN VAN ORLANDO CITY

De overwinning van NYC FC kent logischerwijs ook een keerzijde, namelijk opnieuw een nederlaag voor Orlando City. Het verlies van Cyle Larin is de ploeg niet in de koude kleren gaan zitten. Waar de club voorgaande jaren ook al de playoffs misliep, was de hoop dat er dit jaar eindelijk eens wat gewonnen kon worden. Voorlopig is de ploeg echter bezig aan een valse start. Een gelijkpel tegen D.C. United — afgelopen seizoen een laagvlieger — werd opgevolgd door verliespartijen tegen Minnesota United en New York City FC. Voorlopig lijkt Orlando City er alleen zwakker op te zijn geworden vergeleken met vorig seizoen. Het kan dus wel eens een zwaar jaar gaan worden voor de fans uit oost-Florida.

OVERTUIGENDE OVERWINNING VAN ATLANTA UNITED

Ook in de Eastern Conference wist Atlanta United een simpele overwinning te boeken tegen de Vancouver Whitecaps. Voor 45.000 toeschouwers werd met 4-1 gewonnen van de gasten uit Canada. De Vanouver Whitecaps wisten een vroege rode kaart van aanvoerder Kendall Watson niet meer te boven te komen. De meeste aandacht ging uit naar spits Josef Martínez. Met een hattrick was de Colombiaanse aanvaller erg belangrijk voor de overwinning van zijn team. Het was al de vierde hattrick voor Martínez, die pas aan zijn tweede seizoen in de MLS bezig is. De voormalig spits van Torino is met deze hattrick ook gelijk topscorer van de MLS.

TITELVERDEDIGER TORONTO GAAT WEDEROM ONDERUIT

Toronto FC heeft zich niet weten te herstellen van het teleurstellende verlies in de eerste speelronde. Hoewel de ploeg uit Canada kon beschikken over alle sterspelers werd er opnieuw niet gewonnen. Gregory van der Wiel moet dus nog steeds wachten op zijn eerste overwinning in de MLS. Tegenstander Montreal Impact weet zich met de overwinning juist te revancheren voor twee opeenvolgende verliespartijen. Een doelpunt op slag van rust van de Chileense aanvaller Jeisson Vargas was genoeg voor de eerste driepunter van dit seizoen. Voor Toronto betekent het verlies een pijnlijk begin van het nieuwe seizoen, zeker aangezien concurrent New York City FC als een raket uit de startblokken is gevlogen.

DALLAS FC MAAKT INDRUK

In de Western Conference sprong de overwinning van Dallas FC het meest in het oog. Na een gelijkspel in het openingsduel tegen Real Salt Lake wist de ploeg uit Dallas ditmaal namelijk te winnen van topclub Seattle Sounders. Een snelle openingstreffer van voormalig Roda JC-speler Roland Lamah bracht Seattle Sounders in de problemen. Deze problemen werden vergroot toen Clint Dempsey een onnodige rode kaart pakte. Na overleg met de videoref werd de Amerikaans international van het veld gestuurd vanwege een slaande beweging. Door deze rode kaart was het een koud kunstje voor Dallas om de wedstrijd uit te spelen. Vervolgens verdubbelde Maximiliano Urruti na een uur de voorsprong. Een schitterend lobje van Lamah bezegelde ten slotte het lot van de Sounders.

Coverfoto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen