MLS Update #23: Clint Dempsey stopt als profvoetballer

De zeventwintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we het afscheid van Clint Dempsey, het eerste team dat de play-offs heeft gehaald en de overwinningen van D.C. United en Real Salt Lake.

CLINT DEMPSEY ZET PUNT ACHTER LOOPBAAN

De 35-jarige voetballer van de Seattle Sounders heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan. De spits kwam in totaal tot 157 interlands en scoorde daarin 57 keer. Hij is daarmee samen met Landon Donovan topscoorder aller-tijden van de Verenigde Staten. In clubverband kwam The Deuce tot 491 wedstrijden (New England Revolution, Fulham, Tottenham Hotspurs en Seattle Sounders). In die wedstrijden scoorde Clint Dempsey in totaal 155 keer. De Amerikaanse vedette werd afgelopen week geëerd bij zijn laatste club: de Seattle Sounders.

Na de ceremonie werd er ook nog gevoetbald tussen Seattle en Sporting KC. Sporting nam al na twee minuten de voorsprong via Diego Rubio. Seattle kon na tien minuten al de gelijkmaker maken met een van de vervangers van Clint Dempsey: Raúl Ruidiaz scoorde de 1-1. Vervolgens bleef het lang 1-1 tot Grahm Zusi de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg waardoor de bal in de 52e minuut in het eigen doel terecht kwam.
Vier minuten late bracht Nicolás Lodeiro de stand op 3-1 door een penalty raak te schieten. Negen minuten voor tijd kreeg Chad Marshall nog een rode kaart vanwege het neerhalen van de tegenstander. Marshall was de laatste man en werd na het bekijken van de VAR uiteindelijk met rood weggestuurd. De Sounders boekten hiermee hun achtste overwinning op een rij, een nieuw MLS-record!

RED BULLS EERSTE TEAM IN PLAY-OFFS

De Red Bulls moesten afgelopen weekend spelen tegen Montreal. De New York Red Bulls waren zeker van de play-offs doordat New England met 1-1 gelijk speelde tegen Portland Timbers. Montreal daarentegen is nog niet zeker van de play-offs. Elke overwinning is daarom zeer gewenst bij Montreal Impact.
In de dertigste minuut werd de score geopend in de wedstrijd. Rod Fanni kopte uit een corner van Saphir Taïder de 1-0 binnen. Acht minuten later kreeg Montreal opnieuw een kans, ditmaal via een vrije trap. Jukka Raitala kopte de bal goed terug op de Fransman Bacary Sagna. De Franse vedette kopte raak en verdubbelde de voorsprong van Montreal Impact. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Ignacio Piatti. De Argentijn blijft erg koel een-op-een met keeper Luis Robles en maakt de 3-0.

D.C. UNITED MAAKT KANS OP PLAY-OFFS

Atlanta zit de laatste paar weken op een wolk. Spits Josef Martínez brak onlangs het MLS-record voor meeste doelpunten in een seizoen. De Venezolaan heeft nog een aantal wedstrijden omdit record flink te verbeteren. Het volgende slachtoffer moest D.C. United zijn, maar die versla je niet zomaar meer. Sinds de komst van Wayne Rooney gaat de ploeg als een speer en heeft het nu een serieuze kans op de play-offs. Tegen Atlanta begon D.C. United ook weer goed. In de 29e minuut kopte Rooney een al door op Luciano Acosta. De Argentijn wist vervolgens de bal tussen twee verdedigers door te krijgen en scoorde de 1-0.

Tien minuten later bracht Jeff Larentowicz de stand alweer gelijk namens Atlanta. Tot de rust bleef het vervolgens 1-1, maar zeven minuten na rust veranderde dat helemaal. Rooney scoorde vanuit een penalty en bracht D.C. United weer op voorsprong. Het bleef hierdoor erg spannend, tot dertien minuten voor tijd. De oud-Engels international gaf de bal toen diep op Acosta. De Argentijn omspeelde een verdediger en faalde vervolgen niet. Hierdoor werd het 3-1 voor D.C. United en maakt de ploeg uit Washington DC nog een serieuze kans op de play-offs.

REAL SALT LAKE SLACHT LA GALAXY AF

LA Galaxy begon erg goed in Salt Lake City. Al in de eerste minuut scoorde Jonathan Dos Santos de 1-0 voor Galaxy. Hierna kwam LA Galaxy er niet meer aan te pas en werd het een waar spektakel voor Real Salt Lake. In de veertiende minuut scoorde Albert Rusnak namens Real Salt Lake de gelijkmaker.

Tijdens de blessuretijd van de eerste helft scoorde Damir Kreilach de 2-1 voor Real Salt Lake. Na de rust liep Real Salt Lake erg uit. Drie minuten na de rust scoorde Jefferson Savarino de 3-1 en in de 61e minuut scoorde Kreilach zijn tweede doelpunt en Salt Lake zijn vierde treffer.
LA Galaxy deed toen nog niets terug voor de spanning. Romain Alessandrini scoorde de 4-2, maar daarna kwam Real Salt Lake gelijk. Oud-FC Groninger Rusnak scoorde vijf minuten later de 5-2 en in de 71e minuut maakte Kreilach zijn hattrick compleet en zorgde voor de einduitslag van 6-2! Real Salt Lake staat hierdoor iets steviger in de play-offs plekken.

Coverfoto: Twitter SoundersFC