MLS Update #19: MLS All-Star verliest van Juventus

De tweeëntwintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de MLS All-Stars wedstrijd tegen Juventus, de hattrick van Zlatan Ibrahimovic, het eerste MLS doelpunt van Wayne Rooney en de topper tussen NYCFC en Seattle.

MLS ALL-STARS VERLIEZEN NA PENALTY’S

Jaarlijks worden de beste spelers uit de MLS samengevoegd in een team genaamd de MLS All-Stars. Dit jaar was vooral Atlanta goed vertegenwoordigd met maar liefst vijf spelers. Een van die spelers was keeper Brad Guzan. Guzan was het ‘slachtoffer’ van een ideetje van de tv-wereld. De Amerikaanse keeper keepte namelijk met een oortje en microfoon. Daardoor kon de keeper tijdens de wedstrijd een interview houden met de commentators.

In de 21e minuut nam Juventus een voorsprong. Andrea Favilli kopte raak uit een voorzet van Mattheus Pereira. Vijf minuten later brachten de MLS All-Stars de stand alweer gelijk. Josef Martinez kopte de bal bij de tweede paal binnen. Keeper Wojciech Szczesny kon de eerste poging knap redden, maar in de rebound was hij uiteindelijk kansloos.

De wedstrijd eindigde ook in 1-1. Vervolgens won Juventus de penaltyserie met 3-5. Alleen Bradley Wright-Phillips miste zijn penalty voor de MLS All-Stars. Voor Josef Martinez was het een bijzondere avond. Hij werd verkozen tot MLS All-Star MVP. Het is voor het eerst sinds 2003 dat een speler in zijn ‘eigen’ stadion de MVP award verdiende sinds Carlos Ruiz van LA Galaxy dat deed in 2003.

ZLATAN MAAKT EERSTE MLS HATTRICK

Zlatan Ibrahimovic moest wegens het lange reizen voor LA Galaxy de MLS All-Star game laten schieten, maar dat weerhield hem niet van het scoren. In de eerst helft was het nog aardig rustig rondom The Lion, maar in de tweede helft kwam hij er goed in. De tussenstand was op dat moment 2-1 voor Orlando City. Cristian Higuita opende de score, maar Giovani Dos Santos trok de score zes minuten voor de rust weer gelijk. Echter kwam Orlando een minuut voor de rust weer op voorsprong door een eigen doelpunt van Michael Ciani.

In de tweede helft was het dus aan Zlatan om zijn team op sleeptouw te nemen. De Zweed deed dat meer dan succesvol en maakte een hattrick door te scoren in de 47e, 67e en 71e minuut. Tussendoor scoorde Orlando in de 54e minuut de 2-2, maar na de twee doelpunten van Ibrahimovic verloor het toch met 4-2. LA Galaxy is mede dankzij deze hattrick van Ibra nu ongeslagen in juni en juli en staat inmiddels derde in de Western Conference.

ROONEY SCOORT EERSTE MLS DOELPUNT

Sinds de komst van Rooney gaat het stukken beter bij D.C. United. Met als gevolg dat de ploeg het aantal overwinningen verdubbelde dit seizoen sinds de komst van de topscoorder aller tijden van het Engelse nationale team. Rooney had al een assist gegeven in de MLS, alleen een doelpunt hoort daar als spits nog bij.
Dat doelpunt kreeg Wayne Rooney tegenover zijn oud-teamgenoot Tim Howard van de Colorado Rapids. In de 33e minuut scoorde Rooney op aangeven van Luciano Acosta. De Engelsman had zo zijn eerste doelpunt in de MLS te pakken.

Lang daarna bleef het 1-0 voor DC United. In de 82e minuut kwam Colorado terug. Kellyn Acosta lobde de bal perfect over de keeper en verdediger heen waardoor de bal precies in de kruising viel. Hierdoor Leek D.C. United punten te verspelen in de strijd om geen laatste te worden. In de negentigste minuut gaf Ulises Segura nog een keer een voorzet. Door middel van Colorado verdediger Niki Jackson  kwam de bal in het doel voor de 2-1 voorsprong van DC United. Hierdoor pakten de ploeg uit Washington D.C. de broodnodige drie punten in de strijd om geen laatste te worden.

NYCFC VERLIEST EERSTE TOPPER ONDER TORRENT

Sinds de aanstelling van Domènec Torrent verloor New York City FC maar één keer (3-2 tegen Chicago Fire). De toppers tegen Toronto en New York Red Bulls werden beide gewonnen door het team van Torrent.
Tegen Seattle Sounders liep het daarentegen niet zoals gehoopt voor New York City FC. NYCFC kon nog steeds geen beroep doen op hun sterspeler David Villa, Seattle kon daarentegen weer beroep doen op hun WK-speler Gustav Svensson. In de 22e minuut kwam New York dichtbij, maar raakte het de paal.
Veertien minuten later maakte Seattle de openingstreffer. Een voorzet van Nederlander Kelvin Leerdam werd onderweg aangeraakt waardoor Cristian Roldan de bal voor zijn voeten kreeg en kon uithalen voor de 1-0. Vervolgens bewees Svensson in de 51e minuut bewees zijn waarde voor de Sounders door de 2-0 te maken.

In de 68e minuut scoorde Jesús Medina nog de aansluitingstreffer voor NYCFC. Daardoor kwam de spanning weer een beetje terug. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Harry Shipp een einde aan alle spanning door de 3-1 te maken voor Seattle. Zo zijn de Sounders weer op koers op voor play-offs plekken en moeten ze nog vijf punten goedmaken.

Coverfoto: Twitter Juventus