MLS Update #15: Vieira weg bij New York City FC

De vijftiende week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de nipte overwinning van Seattle, de sportieve wraak van Zlatan Ibrahimovic, de laatste wedstijd van Patrick Vieira bij NYCFC en de comeback van LAFC

SOUNDERS WINNEN WEER

Afgelopen week was de vierde ronde van de US Open Cup. Seattle Sounders verloor hierin met 2-1 van Sacramento Republic. Hierdoor maakt de ploeg alleen nog maar kans op de MLS Cup. Het seizoen voor de MLS Cup verloopt echter tot nu toe vrij dramatisch. De ploeg van Brian Schmetzer wist sinds 13 mei al niet meer te winnen in de MLS. Tegen D.C. United leek er weer een verlies aan te komen toen Darren Mattocks de score in de 53e minuut openende. Keeper Stefan Frei wist in eerste instantie goed te redden op een kopbal van Paul Arriola, maar in de rebound was de Jamaicaan Mattocks er snel bij om de 1-0 binnen te schieten.

Lang duurde de voorsprong niet voor D.C. United. Vier minuten later maakte Nicolas Lodeiro de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd wist Seattle zelfs nog de overwinning te pakken. In de 83e minuut gaf Cristian Roldan de bal goed voor in het zestienmetergebied. De Noor Magnus Wolff Eikrem was er vervolgens snel bij en scoorde de winnende 2-1 voor Seattle Sounders.

ZLATAN NEEMT SPORTIEF WRAAK

Het WK voetbal begint deze week met Zweden. De Zweedse superspits van La Galaxy – Zlatan – is er alleen niet bij, tot grote ergernis van Zlatan Ibrahimovic zelf. Zelf zeg de spits dat hij er wel zou moeten zijn, maar dat hij er niet vanwege onder andere de Zweedse media.

Zlatan wilde laten zien waarom hij wel thuis hoort in de Zweedse WK-selectie. De ex-Ajacied deed vervolgens het enige juist door zijn voeten te laten spreken. De Zweed kopte in de 61e minuut en in de 67e minuut raak. LA Galaxy stond daardoor al na ongeveer twintig minuten in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. In de 76e minuut scoorde Ola Kamara nog de 3-0 en bepaalde hiermee de einduitslag.

PATRICK VIEIRA VERRUILT NEW YORK VOOR NICE

De Franse coach Patrick Vieira verlaat per direct New York City FC, daar hij op maandag 11 juni een contract heeft getekend bij de Franse club OGC Nice.

New York City zat niet stil en heeft gelijk al een vervanger aangekondigd. De rechterhand van Pep Guardiola, Domenec Torrent, wordt de nieuwe coach van NYCFC. Torrent heeft een contract getekend tot en met het seizoen 2020.

In de laatste wedstrijd van Patrick Vieira kwam New York – dat tegen Atlanta speelde – tegen de verhoudingen in op een 0-1 achterstand. In de 48e minuut kon Josef Martinez de bal inkoppen voor de voorsprong van Atlanta. Pas in de 77e minuut maakte New York de gelijkmaker. David Villa kopte een corner goed door naar de tweede paal en bij de tweede paal kwam Alexander Callens ingedoken om met een snoepduik de 1-1 te maken. Uiteindelijk werd dit ook de einduitslag. New York verdiende wel meer, maar kreeg het niet. Keeper Brad Guzan maakte in totaal 9 reddingen voor Atlanta.

LAFC BOEKT LATE COMEBACK

LAFC begon erg goed aan de competitie, maar de laatste tijd gaat het wat minder. De ploeg uit Los Angeles wist op 10 mei zijn laatste wedstrijd in de MLS te winnen. Tegen San José leek het weer mis te gaan voor LAFC. Al na 11 minuten zette Valeri Qazaishvili de Earthquakes op voor sprong. Maar Los Angeles reageerde snel en via doelpunten van Adama Diomande en Steven Betashour stond LAFC na 8 minuten alweer gelijk. In de rust heeft Mikael Stahre zijn ploeg het meest gemotiveerd gekregen. Spits Chris Wondolowski scoorde in de 52e minuut en in de 63e minuut waardoor de Earthquakes voor de tweede keer op voorsprong kwamen.

Pas in de 90e minuut wist LAFC de gelijkmaker te maken. Diomande scoorde zijn tweede van de wedstrijd en zorgde dus voor de gelijkmaker voor Los Angeles. De blessuretijd die volgde duurde erg lang. In de blessuretijd pakte Kevin Partida bovendien nog zijn tweede gele kaart en moest dus nog met rood van het veld. Uiteindelijk scoorde João Moutinho in de zevende minuut van de blessuretijd de winnende 4-3! LAFC voltooide hiermee een knappe comeback tegen San Jose.

Coverfoto: Twitter New York City FC