MLS Preview 2018: #18 Portland Timbers


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, daar gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 18: Portland Timbers.


LAATSTE TERUGBLIK


2017 is voor Portland Timbers moeilijk te beschrijven. De ploeg van Caleb Porter eindigde bovenaan in de Western Conference. Ondanks dat Portland wellicht favoriet was om de finale van de MLS Cup te behalen, ging het in de play-offs vroegtijdig mis. Na een 0-0 gelijkspel in Houston werd in eigen huis verrassend met 2-1 verloren. Daardoor lag de MLS Cup-kampioen van 2015 er al na één ronde uit, waardoor het seizoen toch als teleurstellend mag worden omschreven. Ook de US Open Cup verliep alles behalve soepel. Portland stroomde in tijdens de vierde ronde, maar verloor hierin met 2-1 van rivaal Seattle Sounders FC waardoor ook dit toernooi teleurstellend verliep.


TRANSFERS


De grootste en meest bekende naam die naar Portland Timbers vertrok is Samuel Armenteros. De voormalig Eredivisiespeler kwam over van Benevento Calcio en wist tijdens een oefentoernooi direct de Gouden Schoen te winnen. Mede daardoor mogen we komend seizoen veel verwachten van de aanvaller. Andere namen die gehaald werden zijn verdediger Julio Cascante en middenvelder Cristhian Paredes.
De teleurstelling van de vroegtijdige uitschakeling in de play-offs kostte trainer Caleb Porter de kop. Hij wordt vanaf komend seizoen opgevolgd door Giovanni Savarese. De Venezuelaan komt over van New York Cosmos en moet Portland naar nieuwe successen lijden.
Grootste verlies is het vertrek van Darlington Nagbe, omdat hij toch altijd een vaste waarde was in het team van Portland. De Amerikaans international is vertrokken naar Atlanta United. Teamgenoot Gbenga Arokoyo bewandelde dezelfde weg. Het contract van middenvelder Ben Zemanski liep af en werd niet verlengd, waardoor hij op zoek mag naar een andere club.


VERWACHTING 2018


Tijdens het inmiddels bekende oefentoernooi, de Mobile Mini Sun Cup, wist Portland redelijk goede resultaten te behalen, want er werd gelijk gespeeld tegen Houston Dynamo en gewonnen van New York Red Bulls en Sporting Kansas City. Een nederlaag tegen FC Dallas zorgde er mede voor dat het toernooi niet gewonnen werd.
Ook voor komend seizoen zal Portland Timbers, mede dankzij de beroemde ‘Timbers Army’ weer meedoen om de prijzen. De vroegtijdige uitschakeling in de play-offs van vorig seizoen moet dit seizoen worden goed gemaakt, omdat Portland zich niet nog zo’n uitglijder kan veroorloven. Met Samuel Armenteros heeft Portland een echte goalgetter in huis gehaald. Samen met Fanendo Adi en Diego Valeri lijkt het er dus op dat we komend seizoen genoeg doelpunten gaan zien in Provedence Park en daarbuiten.

VOORSPELLING: 1e in Western Conference, play-offs

Coverphoto: Nick Hernandez/OregonLive.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen