World Baseball Classic 2017 preview: Poule B

WBC2017 Cuba
Hoewel de relatie langzaam maar zeker beter wordt, zal ook in 2017 de prestatie van Cuba op de WBC de grote ‘what if’ zijn. Stel nu dat Cuba eens wel met José Abreu, Aroldis Chapman, Yoenis Céspedes, Yoan Moncada, Kendrys Morales en Jorge Soler voor de dag kwam. Wat zou dat voor het toernooi betekenen? Vooralsnog komt Cuba echter ‘gewoon’ met de nationale ploeg waarin de enige ‘buitenlander’ Alfredo Despaigne van het Japanse Chiba Lote Marines is.

(Geen) MLB

Deze alinea is bij de andere vijftien deelnemende naties ingeruimd voor sterren uit de hoogste afdeling van het mondiale honkbal. In Cubaanse ogen bestaat die echter vooralsnog niet. De sterren komen daarom uit de eigen honkballiga. Daardoor is er bijvoorbeeld wel plek voor de jongere halfbroer van Yoenis Céspedes die luistert naar de naam Yoelkis. Ondanks zijn 19 jaar is de jongere Céspedes nu al één van de sterkhouders in de Cubaanse league.
Een andere naam die mogelijk bekend in de oren klinkt is die van Frederich Cepeda. De 36-jarige outfielder is al vele jaren lid van de Cubaanse nationale ploeg. Zo was hij actief op vele internationale toernooien. Hij verdiende enige tijd zijn geld in de Japanse NPB bij Yomiuri Giants, maar is nu weer terug in zijn vaderland. Samen met mede-dertigers William Saavedra en Jonder Martinez die mogelijk later in het toernooi nog aansluit moet Cepeda het team weer terug naar het podium zien te brengen.
Daarbij is mogelijk ook een rol weggelegd voor Frank Morejón. Hoewel Morejón al sinds 2011 bij de nationale selectie hoort is hij de afgelopen twee jaar pas echt uitgegroeid tot een sterkhouder. Van hem wordt dan ook een voortrekkersrol op het veld verwacht tijdens dit toernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen