World Baseball Classic 2017 preview: Poule B

WBC2017 Australië
Hoewel Australië al jaren rond plek tien op de wereldranglijst geclassificeerd staat moest het door de slechte prestatie op de WBC van 2013 toch deelnemen aan één van de kwalificatietoernooien. Australië versloeg in het kwalificatietoernooi van het zuidelijk halfrond natuurlijke rivaal Nieuw-Zeeland, WBC-rivaal Zuid-Afrika en opkomende natie Filipijnen. Daardoor mogen de Australiërs voor de vierde maal deelnemen aan het elitetoernooi.

MLB

In 2016 verkocht Major League Baseball zijn belang in de Australian League Baseball aan de Australische honkbalbond. Desondanks zijn de invloeden van de MLB nog zeer sterk aanwezig. Het roster herbergt veertien spelers die onder contract staan bij een MLB-organisatie. Al zijn er slechts twee ook daadwerkelijk in de Big Leagues actief: Liam Hendriks (Oakland Athletics) en Warwick Saupold (Detroit Tigers).
Naast dit tweetal zijn ook voormalige MLB’ers te vinden zoals Peter Moylan (Braves, Dodgers, Astros, Royals), Trent Oeltjen (Twins, Diamondbacks, Dodgers, Brewers) en Luke Hughes (Twins, Athletics, Blue Jays). Vrijwel alle spelers op het Australische roster hebben op enig moment in MLB-organisaties rondgelopen of doen dat nog altijd.

En verder

Het roster van Australië is weliswaar gevuld met profspelers, maar of het ook echt voor een gevaar kan zorgen is twijfelachtig. Veel zal daarin afhangen van de kracht van Cuba en China. In 2009 kon een vergelijkbare selectie zich redelijk meten met de tegenstand, maar in 2013 werd het weggespeeld in de poule met onder andere Team Kingdom of the Netherlands.
Een deel van de Australische selectie heeft een link met Nederland. Zo kwamen een aantal spelers vorig jaar voor Australië uit op de Haarlemse Honkbal Week en pakten zij daar brons. Todd van Steensel (Corendon Kinheim) en Dushan Ruzic (DOOR Neptunus) kwamen ooit in de hoofdklasse uit. Justin Erasmus zou voor Amsterdam Baseball in de EBL uitkomen, maar die ploeg moest zich terugtrekken uit de competitie.
Australië komt met een opvallend jonge ploeg naar Japan. Zo zijn de 19-jarige tweeling Alex Wells (Baltimore Orioles) en Lachlan Wells (Minnesota Twins), de 21-jarige Jon Kennedy (Atlanta Braves), de 22-jarige Daniel McGrath (Boston Red Sox) en de 22-jarige Josh Guyer (Sydney Blue Sox) voor de pitching meegenomen, zal de 22-jarige Robbie Perkins (Colorado Rockies) als catcher fungeren en gaat veel aandacht uit naar de 20-jarige outfielder Aaron Whitefield (Minnesota Twins).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen