World Baseball Classic 2017 preview: Poule B

WBC2017 China
Hoewel China volgens sommigen een honkbalnatie van de toekomst is, moet het team het op de World Baseball Classic hebben van de oudjes. Hoewel de Chinezen zich in 2013 niet bij de eerste twaalf wisten te spelen hoefde het land geen kwalificatietoernooi te doorlopen. Zij werden bevoordeeld ten opzichte van Mexico dat ondanks een elfde plaats in 2013 wel een qualifier voor 2017 moest spelen omdat het laatste werd in zijn poule. China, dat in 2009 Chinees Taipei uitschakelde en achteraf ook verantwoordelijk is voor het ontbreken van Brazilië op de komende editie, kon zich daardoor in alle rust voorbereiden.

MLB

De Chinese selectie kent eigenlijk zijn gelijke niet waar het gaat om spelers waar weinig van bekend is. Dit komt vooral omdat vrijwel het gehele team in eigen land actief is. Een uitzondering is de in Panama geboren Bruce Chen. Chen kwam tussen 1998 en 2015 voor maar liefst elf verschillende MLB-organisaties uit waaronder Boston Red Sox, Texas Rangers en als laatste Cleveland Indians. De pitcher is echter al anderhalf jaar van zijn pensioen aan het genieten maar komt daar speciaal voor dit toernooi op 39-jarige leeftijd op terug.
De enige selectiespeler die op dit moment aan de MLB gelinkt kan worden is eerste honkman Guiyuan Xu. De 21-jarige werd eind 2016 door Baltimore Orioles vastgelegd en geldt als de voorloper van een hele reeks aan talenten die straks de oversteek naar Amerika gaan maken. Xu komt namelijk uit een development programma dat de MLB in China financiert.

En verder

De eerder genoemde Bruce Chen zal een opvallend koppel gaan vormen met medeveteraan Wei Wang. De 38-jarige catcher stond tien jaar geleden kortstondig onder contract bij de Seattle Mariners dat hem in de Arizona Fall League stalde. Binnen enkele maanden vertrok Wei echter weer en sindsdien is hij in eigen land actief.
Met Joey Wong, Ray Chang en Andrew Chin heeft China een drietal in huis dat in Amerika geboren en opgeleid is, maar nooit de Minors of Majors haalde. Wong komt in de Australische league voor Perth Heat uit. De vijfde Chinese ‘buitenlander’ (na Burce Chen en het drietal Amerikanen) is de 21-jarige pitcher Kwon Ju die uitkomt voor KT Wiz in de Koreaanse KBO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen