De outsiders voor de NBA-titel – #2 Boston Celtics

jazz-celtics-basketball-21
Vanaf het begin van het seizoen stonden de Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers bij elkwedkantoor hoog op het lijstje als mogelijk winnaar van de NBA-titel. Naarmate het seizoen vordert vallen steeds meer teams af om kans te maken op deze titel, maar er blijft altijd een groep outsiders over die het de gevestigde orde lastig kan maken. Volgens verschillende wedkantoren blijven er zes teams over die nog een kans maken. Het gaat hier om de Houston Rockets, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Toronto Raptors, Washington Wizards en de Utah Jazz.
LEES HIER HET VORIGE ARTIKEL OVER EEN ANDERE OUTSIDER: DE HOUSTON ROCKETS
Boston Celtics
Nadat de New England Patriots deze maand de Super Bowl LI binnen sleepten, zei een paar dagen daarna Tom Brady in het nieuws dat het nu wel tijd werd voor een ander team om ook een kampioenschap naar Boston te brengen. Doelend op de Boston Celtics die elk jaar weer een stap dichterbij komen bij een titel. Met een brok aan talent binnen de selectie en meer dan twee handen vol aan draftpicks de komende jaren lijkt dat een kwestie van tijd.
CELTICS DEPTH
Upside
De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de organisatie. Allereerst kwam de talentvolle coach Brad Stevens binnen de organisatie. Hij bracht niet alleen rust in de organisatie, maar de eerste jaren lag zijn focus bij goed georganiseerd basketbal wat ten goede kwam van de verdediging. Niet kort daarna kwam de kleine Isaiah Thomas over van de Phoenix Suns. Een geschenk uit de hemel blijkt later. Hoewel hij begon als sixth man bij de Celtics, is hij uitgegroeid tot een mogelijk MVP-winnaar, en ook iemand die vooral in de absolute slotfase goud waard is.


Wellicht de belangrijkste toevoeging aan de selectie afgelopen zomer was Al Horford. De Celtics hadden vooral moeite om de strijd in de paint te winnen. Tyler Zeller en Kelly Olynyk werden te licht bevonden als basisklant en werden daardoor aan de kant gezet voor Horford. Hierdoor hebben de Celtics nu een goede kern gebouwd waar die met de eerder genoemde draftkeuzes – vergeet ook Jaylen Brown niet, die afgelopen seizoen als derde werd gekozen – verder versterkt kan worden.
Downside
Met onwijs veel draftpicks voor de komende jaren hadden de Celtics een ‘stok om mee te slaan’ net voor de trade deadline. De geruchten gingen dat Jimmy Butler of Paul George mogelijk de overstap zouden maken richting Boston voor een speler in combinatie met een aantal sterke draftpicks. Met Butler of George in de gelederen waren ze minder afhankelijk van de scoringsdrift van Thomas en kon het zich meteen meten met de andere grootmacht in het Oosten, de Cleveland Cavaliers.
General Manager Danny Ainge kwam echter niet tot een trade met de Chicago Bulls, Indiana Pacers of welk ander team dan ook en gaat de play-offs in met het huidige team. Ondanks de geweldige scoringsdrift van Thomas – iets wat afgelopen nacht tegen de Cleveland Cavaliers de beslissende factor was – en de aanwezigheid van Horford, Crowder en Bradley, lijkt het team toch nog een bepalende speler te missen die met Horford en Thomas de welbekende ‘grote drie’ kan vormen.
Conclusie
De vooruitzichten voor de Boston Celtics zijn goed. Niet alleen dit seizoen gaan ze waarschijnlijk ver komen in de play-offs, maar ook de komende jaren zal er gebouwd worden aan een stabiele contender voor de NBA-titel. Met een beetje geluk komt de NBA-titel dit jaar al naar Boston, anders zal het in de komende jaren zeker wel gebeuren. Schrijf de mannen uit Boston in ieder geval nooit af. Dan zijn ze het gevaarlijkst, kijk maar naar de Patriots.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen