World Baseball Classic 2017 preview: Poule B

Tokyo_Dome_2007-1
Als er één plek de naam ’thuishaven van de World Baseball Classic’ verdient, dan is het wel de Tokyodome in de Japanse hoofdstad Tokyo. Het stadion is in alle edities gastheer van een poule in de eerste of tweede ronde geweest en ook in 2017 is dit opnieuw het geval. Dit jaar zal zowel in de eerste als in de tweede ronde in de Tokyodome worden gespeeld.
Het stadion is in het verleden het decor geweest van een aantal historische WBC-wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan Zuid-Korea – Japan 3-2 in 2006, Zuid-Korea – Japan 1-0 in 2009, Nederland – Cuba 6-2 en Cuba – Nederland 6-7, beide in 2013. De grote kraker van 2017 is direct op 7 maart als Cuba en Japan het tegen elkaar opnemen. In 2013 wisten de Cubanen de gastheer nog op eigen veld met 3-6 te kloppen.
Naast Japan en opnieuw Cuba en China is ook Australië in Poule B ingedeeld. De organisatie kiest er daarmee voor om niet de bestaande rivaliteit tussen Japan en Zuid-Korea verder uit te diepen, maar vol in te zetten op nieuwe rivalries met opkomende landen China en Australië. In Poule B wordt van 7 tot en met 10 maart gespeeld en indien nodig ook op de elfde. Op de volgende pagina’s worden de vier landen van Poule B besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen