Titelgevecht Doumbé versus Groenhart in Chicago

Murthel Groenhart (Foto: Eric Jackman/Glory)

De datum voor het titelgevecht in de weltergewichtklasse van Glory Kickboxing is bekend. Op 25 augustus, een dag voor de grote clash tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor, neemt Amsterdammer Murthel Groenhart het in Chicago op tegen de Franse titelhouder Cedric Doumbé. Het is de tweede maal dat zij elkaar zullen treffen.

Rematch

Het gevecht zal een rematch zijn van een duel op Glory 28: Paris. Destijds begon Groenhart aan een nieuwe run voor de titel. Groenhart verloor weliswaar van Doumbé maar kreeg uiteindelijk toch een nieuwe kans op de titel. Ook dat gevecht verloor hij. In beide gevallen was landgenoot Nieky Holzken te sterk voor de Amsterdammer.
Diezelfde Holzken verloor echter in december wel van Doumbé tijdens Glory: Collision, de avond die vooral in herinnering is gebleven als de avond van Badr versus Rico. Sindsdien verdedigde de Fransman al tweemaal met succes zijn belt. Eerst versloeg hij Yoann Kongolo tijdens Glory 39: Brussel en daarna versloeg hij Holzken opnieuw tijdens Glory 42: Paris.

Meer dan een titel

Tijdens dit gevecht zal meer op het spel staan dan de titel alleen. Beide kemphanen zijn niet vies van een beetje verbaal geweld en al vele maanden gaan de verwijten over en weer in zowel interviews als op sociale media. Zo liet Doumbé in het post fight interview op Glory 42 optekenen: ‘wie is die Murthel Groenhart ook alweer?’
Groenhart is op zijn beurt al weken vooral actief op Twitter waar hij plezier lijkt te scheppen in de uitdagende tweets die andere gebruikers de wereld in slingeren.

Andere titel

Naast het gevecht tussen Groenhart en Doumbé zal in Chicago nog een duel worden uitgevochten. De Amerikaanse Tiffany Van Soest zet haar super bantamgordel op het spel tegen de Turkse Funda “Findik” Alkayiş. Het zal de eerste keer zijn dat Van Soest haar titel, die ze in december pakte, verdedigt.
Naast Groenhart en Doumbé zullen ook de weltergewichten Richard Abraham uit de Verenigde Staten en Daniel Morales uit Mexico het tegen elkaar opnemen. Dit gevecht zal als co-headliner dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen