Mayweather verslaat McGregor

Mayweather/McGregor
Floyd Mayweather heeft Conor McGregor verslagen. Het gevecht werd in de tiende ronde gestopt nadat McGregor klap na klap kreeg van de bokskampioen.
McGregor zocht direct vanaf de opening van het gevecht de aanval. Wel was het zo dat de twee kemphanen enigszins aftastend door de eerste drie minuten trokken. Dit was vooral van de zijde van Mayweather vooraf dan ook de verwachting. McGregor won de openingsronde dan ook. Ook de tweede en derde ronde vertoonde een dergelijk beeld. Wel werd de Ier een aantal malen gewaarschuwd voor het geven van stoten op het achterhoofd.

Mayweather komt op

Vanaf de vierde ronde begon ook de ongeslagen voormalig boksp=kampioen meer druk te zetten. Het gevecht kreeg daardoor iets meer een open karakter. Mayweather kreeg een waarschuwing voor duwen met zijn ellebogen. De man uit Las Vegas ging steeds meer uitdagen.
De stoten van McGregor werden steeds minder precies. Mayweather bleef, zoals gebruikelijk, spaarzaam met zijn aanvallen. Wel raakte hij zijn tegenstander meer en meer. In de zevende ronde begon McGregor vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. Het gevolg was dat Mayweather meerdere stoten op het hoofd van zijn tegenstander kon plaatsen. McGregor viel echter niet stil en bleef stoten uitdelen. Daardoor stond hij in ronde acht nog altijd overeind.

Slotrondes

De uitdager was doodmoe in ronde negen en het was wachten tot Mayweather de genadeklap uitdeelde. Toch bleef de Ier volhouden en waar hij kon ook klappen uitdelen. Daardoor kon hij nog altijd in het gevecht blijven. De tikken die hij uitdeelde waren echter niet te vergelijken met de rake klappen van zijn tegenstander.
In ronde tien stopte de scheidsrechter het gevecht en zo won Floyd Mayweather zijn vijftigste gevecht op rij. Daarmee werd hij de recordhouder en ging hij voorbij de legendarische Rocky Marciano voorbij. Direct na afloop van het gevecht zochten de twee kemphanen van de afgelopen maanden elkaar op en toonden groot respect voor elkaar.
In het postfight interview gaf Mayweather aan met pensioen te gaan. McGregor gaf aan dat hij vond dat het gevecht te vroeg werd gestopt. Hij gaat nu terug naar de UFC, maar sloot niet uit nog eens in de boksring te stappen. Hij heeft onder andere een uitdaging vasn Paulie Malinaggi op zak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen