UFC's 'Big Foot' Silva tekent bij Glory, vecht tegen Verhoeven

Big Foot Silva
Foto: Flickr The Commons

De Braziliaan Antonio ‘Big Foot’Silva maakt de overstap van de UFC naar Glory Kickboxing. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. In zijn eerste optreden zal hij direct aantreden tegen de zwaargewichtkampioen in de organisatie. Op 14 oktober staat hij namelijk in China tegenover Rico Verhoeven.

Nieuwe richting

Voor ‘Big Foot’ is de move naar het kickboksen een gehele nieuwe richting. Sinds zijn profdebuut in 2005 was hij uitsluitend actief in de MMA. Hij vocht onder meer in de grotere organisaties Strikeforce, EliteXC en, het meest recent, in de UFC. In 2016 was hij nog de tegenstander van Stefan Struve tijdens UFC Fight Night in Ahoy in Rotterdam. Dat gevecht was de tweede in een reeks van vijf nederlagen op rij. Van zijn laatste tien UFC-gevechten won hij er slechts één.
Hoewel Big Foot direct tegenover Rico Verhoeven komt te staan zal er niet om de zwaargewichttitel worden gevochten. het gevecht in Guangzhou is het headliner-gevecht van de Glory 46 Superfight Series. Dit kan min of meer gezien worden als de under card van het event. Waar Silva vaak verloor de laatste tijd, daar is Verhoeven al flinke tijd ongeslagen. Zijn afgelopen dertien gevechten won hij. Waaronder vijfmaal een verdediging van de titel en de grudge match tegen Badr Hari.
Naast Verhoeven en Silva zijn onder andere de Amerikanen Matt “The Butcher” Baker en Nate “The Natural” Richardson geboekt voor het allereerste Glory-event in China. De main card zal worden aangevoerd door de Canadees Simon Marcus. Hij verdedigt zijn middengewichttitel tegen de Braziliaan Alex ‘Po Atan’ Pereira. Marcus greep onlangs de titel terug door de Nederlander Jason Wilnis te verslaan in Kopenhagen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen