American League opnieuw de sterkste in All-Star Game


Afgelopen nacht vond de 88e MLB All-Star Game plaats. In Miami trok de American League voor het vijfde jaar op rij de winst naar zich toe. De AL won het weinig enerverende duel in 10 innings met 2-1. Daarmee trok het team de all-time onderlinge stand voor het eerst sinds 1964 gelijk. Het was de 43e overwinning voor het Junior Circuit, evenveel als de National League. Twee keer eindigde het duel in een gelijke stand.
Injury replacement Robinson Canó (Mariners) sloeg de game winning homerun en werd uitgeroepen tot MVP. Boston’s Craig Kimbrel (Red Sox) verdiende de win, Cubs-closer Wade Davis de loss. Andrew Miller (Indians) kreeg de save.

Pre-game

Zoals altijd deed MLB er alles aan om de weg naar de wedstrijd te voorzien van een nostalgisch tintje. De latino-band met speelstad Miami werd uitgebreid aangehaald. Voorafgaand aan het duel meldden vrijwel alle Zuid-Amerikaanse Hall of Famers zich op het veld, voor een presentatie en het gooien van de ceremoniële eerste pitch.
De weduwe en zoons van Roberto Clemente betraden het veld onder applaus, gevolgd door Giants-legende Juan Marichal. Twins-hitter Rod Carew werd op zijn beurt gevolgd door Orlando Cepeda (Cardinals), die zelf even later Tony Peréz (Reds) naast zich kreeg. Recentere Hall of Famers Roberto Alomar (Blue Jays), Pedro Martinez (Red Sox) en Ivan Rodriguez (Rangers) completeerden het plaatje.
Luis Aparicio (White Sox) had vooraf bedankt voor de festiviteiten. De Venezolaan gaf aan het niet passend te vinden te gaan feesten terwijl in zijn thuisland jonge mensen sterven voor hun vrijheid.

v.l.n.r: Clemente-familie, Marichal, Carew, Cepeda, Peréz, Martinez, Rodriguez (Twitter)

Dominante pitching

Na elle ceremoniële zaken nam Max Scherzer zijn plek op de heuvel in. Vooraf was al bekend dat Mad Max slechts één inning zou gooien, dus de rechtshandige werper hield niet in. Onder luid gekreun (opgevangen door MLB’s revolutionaire in-field microphones), had Scherzer weinig moeite met de AL All-Stars. Jose Ramirez (Indians) tekende met één man uit wel de eerste hit aan, maar Homerun Derby-kampioen Aaron Judge en Astro George Springer werden met drie slag naar de kant gestuurd.
Scherzer’s AL-collega Chris Sale (Boston) deed niet onder voor de Washington National. Ook Sale kreeg één hit tegen (Bryce Harper), maar gooide met regelmaat 100 mph. Hij kwam zonder problemen de eerste inning door.

(AP Photo/Lynne Sladky)

Daarmee was de toon gezet, want hoewel er voldoende hits te noteren vielen (10 voor de AL, 7 voor de NL), was het pitching dat de klok sloeg. Het leek wel alsof van tevoren afgesproken was niet te lang over de wedstrijd te doen. Er werd vroeg in de slagbeurten geswingd en de eerste vier innings vlogen voorbij.

Eerste helft

Scherzer, Pat Neshek (Phillies) en Carlos Martinez (Cardinals) domineerden in de eerste vier innings de American League. Vooral Martinez deed monden openvallen, door met regelmaat 100 mph af te wisselen met een harde slider. Hij gooide vier strikeous in twee innings.
Sale werd na twee innings (3 hits, 2 strikeouts) afgelost door Dellin Betances (1 H, 2 BB, 2 K). De Yankees-werper hield, net als Jason Vargas (Royals) en Brandon Kintzler (Twins) na hem de NL van het scorebord.
De eerste run van de avond scoorde in de vijfde inning, toen verliezend Homerun Derby-finalist Miguel Sanó (Twins) op het werpen van Alex Wood (Dodgers) en met twee man uit Jonathan Schoop (Orioles) over de thuisplaat sloeg. Schoop had even daarvoor een tweehonkslag geslagen.
Eén inning later trok Yadier Molina (Cardinals) de stand gelijk. Zijn solo-homerun tegen Ervin Santana (Twins) maakte het 1-1.

Weinig actie, veel bijzaken

Het was, de goede pitching buiten beschouwing gelaten, een weinig enerverend duel. Eenzaam hoogtepunt uit de eerste vijf innings was een vangbal van Bryce Harper in het rechtsveld..


.. en Red Sox-outfielder Mookie Betts die zijn goede arm tentoonstelde.

Gelukkig waren er voldoende dingen off the field te zien of te doen. Nu de All-Star Game niet langer bepalend is voor het thuisvoordeel in de World Series, was de sfeer aanzienlijk gemoedelijker dan de laatste jaren. Tussen de innings door liepen TV-analisten als Ken Rosenthal en Alex Rodriguez tussen de spelers op het veld voor interviews. Ook kreeg Bryce Harper een microfoontje opgespeld, zodat de 24-jarige ster gedurende één veldinning met commentatoren Joe Buck en John Smoltz kon praten.
Ook Nelson Cruz deelde in de feestvreugde. De Mariners-outfielder haalde later in de wedstrijd een telefoon uit zijn achterzak en vroeg Yadier Molina een foto van hemzelf en umpire Joe West te maken.

Intussen was er aanvallend weinig te zien. Het duurde tot de negende inning voor er überhaupt weer een loper het tweede honk bereikte. Molina kon in scoringspositie komen door een doorgeschoten bal, nadat de catcher een single had geslagen op het werpen van Craig Kimbrel (Red Sox).

Game-winner

Het was aan last-minute All-Star Robinson Canó (Seattle Mariners) om de ban te breken. Canó, toegevoegd aan de All-Star Game als blessurevervanging van Starling Castro (Yankees) sloeg een pitch van Cubs-closer Wade Davis uit het veld, waardoor de AL een 2-1 voorsprong nam.


Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar in de tweede helft van de 10e inning. Cleveland’s Andrew Miller gooide de deur in het slot door Corey Seager (Dodgers) en Ender Inciarte (Braves) uit te krijgen. De vrije loop voor Joey Votto (Reds) bracht een beetje spanning terug in de wedstrijd, maar een swinging strikeout voor Cody Bellinger (Dodgers) garandeerde de overwinning voor de American League.
MVP: Robinson Canó (Seattle Mariners)
W: Craig Kimbrel (Boston Red Sox)
L: Wade Davis (Chicago Cubs)
SV: Andrew Miller (Cleveland Indians)
De volgende twee All-Star Games worden gespeeld in Washington (2018) en Cleveland (2019).

Box score

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen