Judge This: Rookie wint Homerun Derby


Zoals waarschijnlijk door velen werd verwacht, heeft Yankees-rookie Aaron Judge afgelopen nacht de jaarlijkse MLB Homerun Derby gewonnen. Judge was in de finale te sterk voor Miguel Sanó van de Twins. Judge is de eerste rookie in de geschiedenis van de Derby die de homeruncompetitie weet te winnen.

Kanonskogels

Judge staat er om bekend dat hij met enige regelmaat een nieuwe satelliet in een baan om de aarde kan slaan, dus voorafgaand aan de Derby waren de verwachtingen hoog. Judge liet al snel zien met maar één doel naar Miami te zijn afgereisd: kanonskogels slaan.

In de eerste ronde nam de Yankees-outfielder het op tegen Justin Bour van de Marlins. Bour werd vooraf nog getipt als outsider en hij maakte deze status waar door van alle deelnemers alleen Judge voor zich te hoeven dulden qua aantal homeruns in de eerste ronde. De Marlin sloeg maar liefst 22 ballen over de hekken, waar de overige deelnemers (sans Judge) niet boven de 12 uitkwamen.

Bour maakte er een show van. Hij werd de op vier na meest succesvolle homerun hitter in een Derby-ronde, maar stond uiteindelijk met lege handen. Hij had de pech tegenover de sterkste hitter in de Majors te staan, dus kon na één ronde zijn knuppels weer opbergen.
Dit weerhield Bour er echter niet van om er een mooi feestje van te maken in zijn thuisstadion. Giancarlo Stanton voorzag zijn teamgenoot in elk geval tijdig van meer brandstof, in de vorm van een donut.

Verrassing

Over Stanton gesproken: de grootste verrassing van de eerste ronde was misschien wel dat die andere Yankees rookie, Gary Sánchez, de Marlins-ster achter zich liet. Sánchez sloeg in de eerste ronde 17 homeruns, tegen Stanton’s 16. Daarmee was de droomfinale, Judge vs. Stanton, meteen van de baan.
Sánchez maakte echter enorme indruk, dus gratuit was de winst zeker niet. Daags nadat Logan Morrisson zijn frustratie had geuit over de keuze voor Sánchez over hemzelf, liet de Yankees-catcher er geen twijfel over bestaan dat hij thuishoorde in de competitie.

Bellinger en Sanó

Intussen schoven Dodgers-rookie Cody Bellinger en Miguel Sanó respectievelijk Colorado Rockie Charlie Blackmon en Kansas City Royal Mike Moustakas aan de kant. Bellinger sloeg over twee rondes 27 homeruns, voordat Aaron Judge de lefty uitschakelde.

Sanó had minder moeite met Sánchez in de tweede ronde. De Yankee leek vermoeid en de Twin versloeg de catcher met 11-10.

Finale

In de laatste ronde was het uiteindelijk dus Aaron Judge die er met de winst vandoor ging. De Yankee voegt daarmee opnieuw een accolade toen aan zijn toch al indrukwekkende eerste seizoen in de Majors. Met de winst in de Homerun Derby is Judge hard op weg naar een Rookie of the Year-titel.
In een jaar waarin het ene na het ander homerunrecord de boeken uit wordt geslagen, leek het moeilijk voor de Derby om tot de verbeelding te spreken. Niets was echter minder waar. Aaron Judge lijkt de komende jaren de te kloppen man te zijn.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen