Mayweather versus McGregor op 26 augustus

Foto: Getty Images/Archief

Na twee jaar aan speculatie is eindelijk een definitieve datum vastgesteld voor het boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. De vijfvoudig bokskampioen en tweevoudig UFC-kampioen ontmoeten elkaar op 26 augustus in de T-Mobile Arena in Las Vegas.
Het gevecht zal worden uitgevochten in de Junior Middleweight-klasse op 154 pond. Voor beide vechters staat het grootste geldbedrag dat zij ooit voor een gevecht hebben mogen ontvangen klaar. Het zo vour beide mannen om een som van tenminste negen cijfers gaan. Er staan geen titels op het spel tijdens dit gevecht.

Uit pensioen

De eerste geruchten over een duel tussen de twee staken de kop op rond de tijd dat Floyd Mayweather het gevecht van de eeuw aanging met de Filipijn Manny Pacquiao. Conor McGregor, op dat moment de snel rijzende ster van de MMA-sport, vertelde in de talkshow van Conan O’Brien dat hij het best zag zitten om Mayweather op zijn eigen terrein te verslaan.
Floyd Mayweather vocht na het duel met Pacquiao nog slechts één gevecht. In september 2015 nam hij het op tegen André Berto waartegen hij zijn negenenveertigste zege op rij boekte. Daarmee evenaarde hij het record van Rocky Marciano dat sinds 1956 stond. Wanneer hij tegen McGregor in de ring komt is hij 23 maanden en twee weken ‘met pensioen’ geweest. Conor McGregor benadrukte (bewust of niet) dat Mayweather inmiddels niet meer de jongste is (hij is 40). Dat deed hij een foto van Mayweathers vader Floyd Senior bij zijn aankondiging op Twitter te plaatsen.

Vroege favoriet

Ondanks zijn afwezigheid van bijna twee jaar is Mayweather bij de bookmakers een vroege favoriet. Direct nadat de aankondiging werd gedaan werden de eerste quoteringen vrijgegeven. Mayweather vs McGregor staat op -1.100 tegen +700. Dit heeft mogelijk als reden dat de twaalf jaar jongere McGregor tegen Mayweather pas zijn professionele debuut als bokser gaat maken in dit gevecht.
De gehele fightcard van de avond van 26 augustus zal bestaan uit boksgevechten. Er was enige tijd sprake dat ook ruimte zou worden gemaakt voor een aantal UFC-gevechten, maar dat is inmiddels van de baan. Twee boksers die in ieder geval hun opwachting zullen maken in het voorprogramma komen uit de managementstal van Mayweather. Het gaat om de nieuwbakken lichtzwaargewicht Badou Jack en de wereldkampioen in het junior lichtgewicht Gervonta Davis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen