Fight Night 63: ‘Money’ Mendes steelt de show

Door

Main Card

Chad Mendes (VS) verslaat Ricardo Lamas (VS)
– TKO (1e ronde)

mendes
Dit gevecht was niet voor niets de main event. Zowel Mendes als Lamas zijn gevestigde namen in hun divisie. Zoals collega Anouar al aangaf in zijn preview, kon Mendes met een (overtuigende) winst wel eens een derde kans op de titel van Jose Aldo verdienen.

In de eerste anderhalve minuut heeft Lamas het betere van de uitwisselingen. Met een aantal mooi geplaatste leg kicks weet hij Mendes aardig in toom te houden. Mendes speelt weinig klaar, maar goed, het is pas het begin van het gevecht. Want, BOEM… Na ongeveer twee minuten moet Lamas een sneaky rechterstoot van Mendes incasseren. Hij is duidelijk aangeslagen en kan maar met moeite overeind blijven staan. Tegen iemand wiens postuur je doet denken aan een soort mini-gorilla, is dat niet fijn. Mendes weet Lamas met flinke stoten en knietjes richting de afgrond te werken en met zijn sterke worstelen op één plaats te houden zodra Lamas de slachting probeert te ontvluchten. Het is een kwestie van tijd voordat het gedaan is met ‘The Bully’ die nu zelf gepest wordt en met iets meer dan twee minuten te gaan in ronde 1 stopt de scheidsrechter het gevecht.

De overtuigende winst die Mendes nodig had, heeft hij binnen. Nu zal hij hopen dat Conor McGregor zijn titelgevecht tegen Aldo wint in juli zodat hij de altijd spraakmakende Ier de mond kan snoeren.

Ook leuk om te lezen