Column: 10 manieren om het NBA All-Star Weekend leuker te maken

Sprite Slam Dunk Contest 2015
Laten we eerlijk zijn: het NBA All-Star Weekend sucks donkey balls. De ideeën erachter zijn leuk: de beste basketballers op aarde een exhibitiewedstrijd laten spelen; de menselijke springveren uit de NBA in een Dunk Contest laten participeren; middels de Three-Point Contest bepalen wie de scherpste schutter van allemaal is.
De daadwerkelijke uitvoering? Sáááái.
Nu het All-Star Weekend voor de deur staat (14 februari, Toronto), lijkt het mij hoog tijd om met wat suggesties aan te komen kakken die deze ‘viering der basketball’ weer het dope, opwindende en unieke imago geven die het eind jaren ’80 (Jordan vs Nique!) had.
Ik ga de weekendactiviteiten chronologisch af, te beginnen bij:

1. De “celebrities” All-Star Game
Oftewel, de grootste mindfuck van het gehele weekendevenement. Ik kan niet de enige Amerika/onnodige risico’s-liefhebber zijn geweest die véél te enthousiast werd toen hij voor het eerst van het bestaan van de Celebrity All-Star Game hoorde…
…om vervolgens compleet bedrogen uit te komen!
Blijkt dat dit evenement één groot podium is voor de tamelijk niet-indrukwekkende basketbalkunsten van ofwel niet-grappige komediant Kevin Hart, ofwel van douchebag-der-douchebags Justin Bieber. Of erger: voor beiden.
Hoe maak je de Celebrity Game weer interessant? Simpel. Je laat één team bestaande uit daadwerkelijke beroemdheden (Drake, Amy Schumer, het aandoenlijke latino-jochie uit Modern Family) uitkomen tegen een team van complete has-beens.
Hoe vet zou het zijn om één of andere uitgerangeerde countryzanger veel te harde overtredingen zien maken op Snoop Dogg? Of een voormalig deelnemer aan de Jersey Shore een dribbelactie zien pogen tegenover een bezwete Jon Snow uit Game of Thrones?

2. De Rising Stars Challenge
Dat er in de uiteindelijke All-Star Game letterlijk NIET verdedigd wordt, is nog tot daaraan toe. Maar dat er in de Rising Stars Challenge – voorheen de Rookies (eerstejaars spelers) versus Sophomores (tweedejaars) Game – wordt gelanterfant, is onacceptabel.
Kijkersbedrog! Of zoiets.
Eén aanpassing zou deze exhibitie der talentjes 122x spannender en aanlokkelijker kunnen maken. In plaats van voormalig sterspelers tot ceremoniële ‘coaches’ te benoemen, zouden dee twee trainers die op dat moment in de NBA het meeste onder vuur liggen bij hun huidige werkgevers (bv.: ex-Knicks-coach Derek Fisher en soon to be ex-Kings-coach George Karl) de verantwoordelijkheid moeten dragen over de twee teams.
Inzet? De verliezend coach wordt op staande voet ontslagen: spektakel gegarandeerd!

3. Dunk Contest, suggestie #1
Weet je wat nog leuker is dan geslaagde dunks? Gemiste dunks!
Bovenstaande low-light van Dirk Nowitzki versus Zwaartekracht kan ik urenlang blijven kijken.
Maak van de Dunk Contest de ‘Dunk? Contest?’. Hierbij zijn alle deelnemers NBA-spelers waarvan het zéér twijfelachtig is of ze kunnen dunken. Denk aan piepkleine spelers (à la Isaiah Thomas of J.J. Barea) of… let’s be real for a second… aan blanke spelers met niet-al-te-geoliede-springveren: bv. Mirza Teletovic, Matt Bonner of Joe Ingles  in de Dunk Contest?
Ik ben benieuwd, vooral naar het feit of deze heren überhaupt kunnen dunken.

4. Dunk Contest, suggestie #2
Allemaal heel leuk en aardig wat Zach LaVine met z’n onmenselijk grote sprongvermogen kan. Echt.
Maar ik wil wel eens zien of een high-flyer als LaVine een jury die niet bestaat uit ex-basketbalsterren, maar uit boze ex-vriendinnen, ook kan imponeren. Stel je de publieke verontwaardiging in de arena en op Twitter eens voor wanneer LaVine na een zoveelste monsterdunk wéér een vijftal bordjes met ‘3’ erop krijgt te zien van de pissig kijkende jury vol wrok koesterende jongedames?
Heerlijk. #Draaaamaa.

5. Presentatie All-Star Weekend
Normaal gesproken worden de opeenvolgende evenementen van het ASW aan elkaar gebabbeld door één of andere C-list comedian. Voortaan wordt de presentatie verzorgd door Steve Harvey. Ik denk dat ieder levend mens zich in deze verandering kan vinden.

6. Three-Point Contest
Het bestaan van Steph Curry heeft deze competitie overbodig gemaakt. Curry is onverslaanbaar als het op drietjes knallen aankomt. Hoog tijd om wat hindernissen aan te brengen! Mijn suggestie: het verplicht nemen van ofwel drie trekjes van een joint ofwel een vol shotje tequila tussen elk shooting station (ballenrek) in.
Alhoewel, dan stuiten we op het probleem dat J. R. Smith een onverslaanbare kandidaat is geworden…

7. Skills Challenge
De inmiddels werkloze juryleden van de Dunk Contest hoeven niet te vrezen. Zij mogen nu hun beoordelingsvermogen tentoonspreiden bij de Skills Challenge. Dit evenement is namelijk voortaan gecombineerd met de glitter en glamour van een hondenshow. Schitterend hoe Chris Paul, sierlijk paraderend als een goed getrimde bordercollie, het hindernissenparcours aflegt!

8. All-Star Game, suggestie #1
Hoe begin je op spectaculaire wijze aan het main event?
Door de traditionele tip-off te vervangen door een dance-off.
De scheidsrechters jureren, de winnaar krijgt balbezit. DeMarcus Cousins kan voor eens en altijd aantonen waarom zijn bijnaam ‘Boogie’ is, Tim Duncan blijkt bedreven in de edele kunst der tangodansen, Kevin Durant faalt jammerlijk in een poging tot krumpin’.

9. All-Star Game, suggestie #2
Brandon Jennings wordt, tot nader order, uitgeroepen tot permanente starter in elke All-Star Game. Niet meer dan vanzelfsprekend, lijkt mij zo.

10. Extra evenement: Pop-A-Question
(Met dank aan Johan Brinkel) De kans dat Gregg Popovich, NBA-meesterbrein, tot coach van een All-Star-team gekozen wordt is ieder jaar groot. Een bijkomstig effect van het topcoach-zijn. Laten we van zijn aanwezigheid gebruikmaken door beginnende verslaggevers te laten proberen een interview met de immer chagrijnige en sarcastische Pop te bewerkstelligen. De eerste reporter die drie vragen beantwoord weet te krijgen door Popovich, krijgt een baan aangeboden bij ESPN.

  1. Dat veel van het weekend niet meer zo leuk is als vroeger is al heel lang duidelijk inderdaad. Mijns inziens ligt dat bij de meeste evenementen niet aan het evenement, maar aan de inzet van spelers en zelfs dat sommigen niet mee willen doen omdat ze liever vrij zijn of zich willen sparen voor de rest van het seizoen en misschien zelfs bang zijn teleur te stellen. Aangezien het grootste gedeelte voor hen onbelangrijk is zou ik dat aanpakken. Ik weet niet precies hoe, maar laat ieder onderdeel beloond worden met iets waar ze tijdens het seizoen of daarna voordeel van hebben. Ik noem bijvoorbeeld maar iets raars: dunk of 3 pointcontestwinnaar mag tijdens de playoffs 1 duel kiezen om daar een thuiswedstrijd van te maken ipv uit.
    Daarnaast moeten in die celeb game wel echte celebs zitten en wel een beetje kunnen basketballen. Als iedereen het serieus zou nemen zou het in hey huidige format gaaf genoeg zijn. Zonder die bizarre dingen van Sam 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen