Gevecht tussen McGregor en Mayweather hangt in de lucht

12553598993
Ondanks het enorme succes in Rotterdam afgelopen zondag is het gesprek van de dag in de UFC nog altijd: Conor McGregor. De Ier lijkt volgens de Amerikaanse media te gaan vechten tegen bokser Floyd Mayweather Jr. Er hangen alleen heel veel vraagtekens rond dit gevecht.
Als je McGregor en Mayweather hoort lijkt het een done deal. Het was The Sun die afgelopen week met een artikel naar buiten kwam dat beide vechters tegenover elkaar zullen staan in de boksring, in een gevecht met een waarde van meer dan een miljard. Beide vechters zouden volgens de Britse krant met elkaar in gesprek zijn over een gevecht. De UFC reageerde heel snel op de geruchten met een statement van president Dana White. “Het is niet waar, het is een tabloid-roddel. Zo ver ik weet is Floyd (Mayweather) gestopt met boksen en is hij op vakantie. Volgens mij denkt hij niet eens aan boksen.”
Een feit klopt in ieder geval, Mayweather is inderdaad gestopt met boksen. Daarnaast staat McGregor onder contract bij de UFC en kan hij zonder hun toestemming niet zomaar een ander gevecht aangaan. Toch lijkt het er sterk op dat Mayweather terugkeert voor nog 1 gevecht. Hij heeft nu al zijn 49 wedstrijden gewonnen en wil voor nummer 50 gaan. De promotie van de Amerikaan, Mayweather Promotions, heeft zelfs al het handelsmerk TMT 50 (The Money Team 50) en TBE 50 (The Best Ever 50) ingediend op 21 april. Mocht hij namelijk terugkeren, dan is het zijn vijftigste bokspartij.
‘Het is misschien geen gerucht’
Afgelopen zaterdag was Money Mayweather aanwezig bij het gevecht tussen Amir Khan en Canelo Alvarez in Las Vegas. Daar reageerde hij kort op de geruchten. “Het is mogelijk. Er is een naam genoemd. De geruchten die jullie hebben gehoord zijn geruchten die ik heb gestart. Het is misschien niet eens een gerucht, blijf hopen. Het kan een gevecht zijn tussen een bokser en een MMA vechter. Je weet het maar nooit”, aldus Mayweather tegenover FightHype.

Opvallend genoeg werd de naam van Conor McGregor niet genoemd door de Amerikaan. Het is namelijk de Ier die Mayweather uitdaagde op 9 januari. Destijds begon de vete tussen beide vechters nadat de Mayweather zei dat racisme nog altijd aanwezig is in het boksen en dat hij nooit van McGregor had gehoord. De Ier reageerde zoals we van hem zijn gewend. “Ik ben een Ier, Floyd. Je moet nooit racisme gaan mengen met mijn succes. Ik vecht tegen je ook als ik maar 20% van de inkomsten krijg.” McGregor twitterde gisteren zelfs een foto van hemzelf en Mayweather. Al moet je het nog altijd met een korreltje zout nemen, aangezien de Ier een tijdje terug ook twitterde dat hij op UFC 200 zou gaan vechten. Achteraf bleek dat niet waar.


Bijna niets te winnen voor McGregor
Volgens de berichten zou die 80/20 percentage wel ongeveer kloppen. Zo zou Mayweather 100 miljoen krijgen en Conor 10 miljoen, zonder extra bonusgeld van sponsoren. De vraag is of het wel slim is voor de Ier om daadwerkelijk het gevecht aan te gaan met Mayweather. De Amerikaan is een van de beste boksers ooit, is ongeslagen en is verdedigend een plaag voor elke tegenstander. Daarnaast heeft McGregor onlangs zijn gevecht van Nate Diaz verloren. Bij een tweede verliespartij op rij kan de waarde van McGregor wel heel erg omlaag gaan en datzelfde geldt natuurlijk voor de UFC.
De MMA-organisatie kan wel wat geld verdienen aan het gevecht, maar daar blijft het ook bij. Mayweather neemt de touwtjes namelijk liever in eigen handen. De Ier is het boegbeeld van de UFC en wordt als uithangbord van de organisatie straks misschien wel knock-out geslagen door een bokser. Daarmee loopt de UFC en MMA in het algemeen heel veel schade op. De vader van Floyd Mayweather ziet in ieder geval weinig kans voor McGregor tegen zijn zoon, mochten beide vechters tegenover elkaar staan in de boksring.

McGregor ligt op dit moment in de clinch met de UFC. Hij zou oorspronkelijk vechten tijdens UFC 200 tegen Nate Diaz. De rematch werd twee weken geleden geannuleerd door de MMA-organisatie, nadat de Ier weigerde om mee te doen aan media-activiteiten. Dat zorgde er meteen voor dat ook Nate Diaz niet in actie komt tijdens het jubileum evenement en er een andere main event werd gekozen.
Volgens bokspromotor Bob Arum lijkt het er inderdaad op dat Mayweather terugkeert in de boksring voor een gevecht. Alleen ziet hij naast Conor McGregor ook een mogelijkheid op een rematch met Manny Pacquiao. Die geruchten worden ook al een tijdje genoemd in de Amerikaanse media. Alleen is de focus nu volledig op McGregor-Mayweather.

Wat zou jij vinden van McGregor vs. Mayweather?

Geweldig!!
Dom van McGregor
Gaat toch niet gebeuren
Ik zie liever Mayweather-Pacquiao 2

Do Riddles


Foto: GettyImages Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen