Dutch Report: Bogaerts slaat tweede homerun

Xander Bogaerts
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 5 (maandag 2 mei t/m zondag 8 mei)
Bogaerts
Xander Bogaerts is de op twee na beste shortstop in Major League Baseball. De 23-jarige alleskunner liet dat zien in de serie met de Chicago White Sox door 4-uit-12 te gaan met twee binnengeslagen punten en een knappe vangbal. Op bezoek bij de New York Yankees sloeg de shortstop van de Boston Red Sox vier honkslagen bij elkaar in dertien slagbeurten, waaronder een double en zijn tweede homerun van het seizoen.

Jansen
De Los Angeles Dodgers deden een rondje in de American League met wedstrijden tegen de Tampa Bay Rays en de Toronto Blue Jays. Kenley Jansen kwam drie keer in actie, pakte twee saves (nummer 10 en 11 van het seizoen) en gaf in 2 2/3 innings geen enkele run op met twee strikeouts. Ondertussen spoort hij zijn collega relievers aan om beter te presteren. “Mentaal moet je sterk zijn, daar schort het nog weleens aan.”

Schoop
Een 11-game hitting streak voor Jonathan Schoop waarin hij een .350 slaggemiddelde heeft. In de serie met de New York Yankees ging de tweede honkman van de Baltimore Orioles 4-uit-11 met twee doubles en een knappe vangbal, terwijl hij tegen de Oakland Athletics zijn vijfde homerun van het seizoen sloeg. Het gaat niet alleen goed met Jonathan, ook zijn broertje Sharlon staat de bal lekker te raken in de Minors.

Simmons
De Los Angeles Angels verloren deze week vijf van de zes wedstrijden, startende werper Garrett Richards ligt het gehele seizoen eruit en de kans bestaat dat Andrelton Simmons straks ook te vinden is op de Disabled List. In het duel met de Tampa Bay Rays kneusde de 26-jarige shortstop zijn duim en moest het veld verlaten. Simmons besloot de week met twee honkslagen in achttien slagbeurten en twee RBI’s.

Gregorius
In de serie met de Baltimore Orioles tekende Didi Gregorius voor twee binnengeslagen punten, een atletische sprong voor de out en spinning aangooi tegen Manny Machado. Een paar dagen later sloeg Gregorius op het gooien van Red Sox ace David Price een three-run double, al staat hij zowel aanvallend als verdedigend nog in de min.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen