Curry voor tweede jaar op rij MVP

Stephen Curry
Stephen Curry is voor het tweede jaar op rij verkozen tot meest waardevolle speler in de NBA. Dat meldt althans Marc Stein van ESPN op basis van bronnen binnen de NBA. De spelverdeler van de Golden State Warriors, die voor een groot deel verantwoordelijk was voor het recordseizoen met 73 overwinningen, was de huizenhoge favoriet voor de titel.
Curry beleefde in 2015/2016 een magistraal seizoen. Niet alleen loodste hij de Warriors naar de nummer één positie, maar ook verpulverde hij zijn eigen driepuntenrecord. Waar hij vorig jaar 287 keer raakschoot van afstand, slechtte hij dit seizoen de grens van niet alleen 300 maar ook 400 driepunters. De teller stopte op 402 exemplaren, een gigantisch aantal.

De 27-jarige point guard van Golden State voegde zich bovendien bij de legendarische 50/40/90-club. Met een field goal percentage van 50%, een three point percentage van 45% en een free throw percentage van 91% voldeed Curry ruimschoot aan de eisen. Slechts zes anderen – Larry Bird, Mark Price, Reggie Miller, Steve Nash, Dirk Nowitzki en Kevin Durant – gingen hem voor, maar Curry heeft met 30,06 punten per wedstrijd wel het beste puntengemiddelde van iedereen.
Curry is slechts de elfde speler in de geschiedenis van de NBA die twee keer op rij tot MVP wordt verkozen. De laatste keer dat iemand die eer had was in 2012 en 2013, toen LeBron James als speler van de Miami Heat tot beste basketballer van de NBA werd gekroond. Steve Nash was in de seizoenen 2004/2005 en 2005/2006 de laatste point guard die Curry voorging als back-to-back MVP.

De kersverse MVP kampt ondertussen nog altijd met een knieblessure. Het is onduidelijk wanneer Curry weer in actie zal komen voor de Warriors, maar hoopvol is zijn aanwezigheid op het traininsveld wel. Zonder hun sterspeler verloor Golden State afgelopen zaterdag vrij kansloos van de Portland Trail Blazers. Vanavond staan de ploegen weer tegenover elkaar.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen