Coach Hollins en GM King weg bij Nets

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game Three
De Brooklyn Nets hebben het nieuwe jaar aangegrepen om schoon schip te maken. Coach Lionel Hollins is namelijk ontslagen en general manager Billy King is solidair en heeft (onder druk?) zijn ontslag ingediend. Het liep al het hele seizoen niet bijzonder goed in Brooklyn, en de Russische eigenaar van de franchise, Mikhail Prokhorov, kon het basketball van zijn ploeg kennelijk niet langer aanzien.
Gek is de ingreep niet. Hoewel Hollins het in Brooklyn moest stellen met een weinig talentvolle spelersgroep, waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Op de Philadelphia 76ers na zijn de Nets het slechtste team in de NBA. Billy King, sinds 2010 general manager, is daar vooral voor verantwoordelijk. In zijn tijd als GM wisten de Nets slechts één duel in de play-offs te winnen, en dat terwijl er ook vele (dure) aankopen werden gedaan.


Volgens John Schuhmann, de basketballjournalist die het nieuws over de Nets naar buiten bracht, maakt assistent-coach Tony Brown het seizoen in Brooklyn af als interim-hoofdcoach. In de tussentijd wordt gezocht naar een permanente vervanger die de Nets er weer bovenop kan helpen. Hoewel er nog geen namen rondcirculeren zullen de al eerder ontslagen Kevin McHale (Rockets) en Tom Thibadeau (Bulls) wellicht interesse hebben in de vacante positie.
Vooral Thibodeau zou een serieuze optie kunnen zijn voor Prokhorov. De komende jaren zullen de Nets door een gebrek aan draft picks nauwelijks kunnen rekenen op rookie-versterkingen, wat betekent dat de Nets het met behulp van een middelmatig team moeten rooien. Een coach die bekend staat om zijn solide, verdedigende stijl lijkt dan logisch.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen