UFC Update: NYSAC deelt schorsingen uit


Khabib krabbelt terug
The Eagle‘ had op UFC 205 een zeer sterk optreden. Op overtuigende wijze versloeg hij Michael Johnson door zijn oersterke groundgame. Ook verbaal was de Rus niet te stuiten. In vrijwel elk interview liet hij weten met niets minder genoegen te nemen dan een titelshot. Maar hij lijkt terug te komen van die eis. Nurmagomedov wil ook wel voor een interim lightweight belt vechten tegen die andere number one contender, Tony Ferguson. Als de UFC slim is, duikt het onmiddellijk in het organiseren van dit gevecht. En zo heeft de UFC gelijk een main event voor hun evenement in Rusland. De plannen zijn al in beweging, maar zijn zeker nog niet rond. Over een main event hoeft het in ieder geval geen zorgen meer te maken. Als de UFC snel handelt. Khabib zelf is inmiddels toch op een klein offensief gegaan, met onder andere privé berichten aan Conor McGregor zelf. Of het gaat werken..?


Nieuwe aangekondigde gevechten
UFC Fight Night Phoenix heeft zijn main event te pakken. Teamgenoten Yair Rodriguez en legende BJ Penn zullen het tegen elkaar op gaan nemen. Beiden trainen bij de JacksonWink MMA Gym in Albuquerque. Penn kan eindelijk zijn langverwachte rentree gaan maken, maar krijgt te maken met een enorm gevaarlijke vechter in Rodriguez. ‘Pantera‘, zoals de bijnaam van Rodriguez luidt, is zo onberekenbaar als maar kan. Met zwiepende trappen kan de Mexicaan de vergelijking met een windmolen gemakkelijk doorstaan. Met bliksemsnelle aanvallen kan hij zijn tegenstander hoorndol draaien, zoals te zien was in het gevecht tegen Alex Caceres. Caceres moest de hele tijd beducht zijn op van alles, want ‘Pantera‘ kwam met de meest creatieve en lenige trappen aan het strijdperk.
Voor Penn is het wachten eindelijk voorbij. Al sinds de lente van dit jaar wilt hij terug de Octagon in stappen, maar dat werd door verscheidene factoren telkens uitgesteld. Zo was er de schorsing die hem opgelegd werd door USADA vanwege het gebruik van een illegaal infuus. Nogal slordig van de kant van Penn, die niet op de hoogte was van de ban op infusen door USADA. In de tijd dat Penn actief was in de UFC, waren infusen nog de normaalste zaak van de wereld. Enter USADA, die aan de praktijken een abrupt einde maakte. Echter is iemand vergeten dat aan ‘The Prodigy‘ te vertellen. Verder kon Penn ook zijn rentree niet maken vanwege diverse blessures. De laatste blessure kostte hem het gevecht tegen Ricardo ‘The Bully’ Lamas in Manila. De UFC besloot door het uitvallen van het main event het gehele evenement in Manila voortijdig te schrappen. Kan hij dit keer blessurevrij blijven? UFC FIght Night Phoenix vindt plaats op 15 Januari van 2017.
En dan stappen we over naar Tim Kennedy. Opnieuw verloor hij zijn opponent Rashad Evans, die zoals eerder gezegd niet door de keuring van UFC 206 kwam. Kennedy heeft zelf een aantal nieuwe opponenten op het oog. Kelvin Gastelum bijvoorbeeld. Maar ook Anderson Silva en Vitor Belfort. Zelfs Brock Lesnar. En ook onze landgenoot Gegard Mousasi. In het laatste geval heeft Mousasi zijn naam zelf in de hoed gegooid, ondanks dat een gevecht tegen Kennedy ‘The Dreamcatcher’ niets oplevert. Onze landgenoot is duidelijk iemand die graag het ijzer smeed wanneer het heet is, en er is op dit moment in de middleweight divisie heter dan Mousasi. Voor Kennedy is er nog niks in kannen en kruiken, maar zoals je ziet opties te over.


Trash talk
Dominick Cruz is het gejammer van TJ Dillashaw aan zijn adres meer dan zat. Dillashaw voelt zich door de UFC in de steek gelaten omdat Cody Garbrandt op UFC 207 mag proberen de titel van ‘The Dominator‘ af te pakken. Cruz kwam met de volgende statement:

“Dillashaw, in my opinion, doesn’t make the business better. Cody, with the emotional wreck that he is, people can grasp to that because they see the emotion in him, they see what he’s thinking, they see what he’s feeling. He lets it all out. Dillashaw is fake. Everything Dillashaw does is a lie. He can’t let his true self out.You saw it in our first fight, in our first interview, he holds back his emotion. Now, after I punked him, and then I beat him and took away his interim title and made him realize he never was the champion, he started talking. You’re hearing more talking out of T.J. Dillashaw right now than you ever heard not only when he was the interim champion, but ever in his entire career. You’re hearing more of Dillashaw now. I helped Dillashaw. I made Dillashaw more relevant. I made Dillashaw have a voice and I taught Dillashaw how to come out of his own shell. He can hate me for that all he wants, but this guy is talking more than ever. That being said, he’s doing that after he lost the opportunity by not letting himself out in the first place.”

Kort samengevat: Dillashaw had zijn mond moeten openen voordat de UFC besloot om Garbrandt naar voren te schuiven. En daar valt zeker wat voor te zeggen, zeker in het huidige klimaat waar de UFC zich in verkeert. De brutalen krijgen wat ze willen, en de mensen die bescheiden blijven worden overgeslagen.
Max Holloway heeft ook nog wat rotte appels richting Jose Aldo gegooid. Holloway vecht op UFC 206 tegen Anthony Pettis, maar heeft de Braziliaan nog duidelijk in zijn vizier:

“After this fight everything to my agenda is let me know if Aldo found that f**king vaccine for that f**king pussy-itis he got. That motherf**ker been running. So tell him he can’t run for much longer. Tell him a Hawaiian is coming and I’m creeping. Tell him to be ready.”

En dan nog even Conor McGregor. Op zijn twitter account verscheen een foto van de tweevoudig kampioen:


Waar Nate Diaz gepast op reageerde:

Don't forget 😎

Een foto die is geplaatst door natediaz209 (@natediaz209) op


Foto’s: Getty Images / Archief

Gerelateerde artikelen